USB-C kabler og adaptere | AV-Connection
AV-Connection
Forside Retur / Reklamation Butikker Information
Log ind
 
English language Dansk sprog
 
TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) BUY & TRY PÅ MANGE VARER HURTIG LEVERING FRA 29 DKK FRI FRAGT OVER 500 DKK 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Tilbud, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VAREMÆRKER / BRANDS
Billedkablerexpand_more Lydkablerexpand_more Datakablerexpand_more Strømkablerexpand_more Kabel og stik tilbehørexpand_more Link kablerexpand_more
 

USB-C KABLER OG ADAPTERE

Stort udvalg af USB-C kabler, stik, adaptere og konvertere. USB-C kabler benyttes i nye telefoner, tablets, computere mv. til både opladning og kommunikation.


USB-C kabeltypen er den nye standard for opladning, dataoverførsel og kommunikation mellem nyere bærbare enheder eller til eksterne enheder på en computer. Der findes en lang række adapter/konverteringskabler, der gør det muligt at koble USB-C udstyr sammen med monitorer eller lignende, for eksempel med HDMI, DVI, Displayport eller USB-C til netværk.

Kraftfuld og hurtig opladning via USB-C

USB-C er ydermere beregnet til hurtig upladning, da det kan bære hele 60 W (3A), og high-power USB-C kabel op til 100W (5A). Tilslutning til opladere sker normalt med USB-A til USB-C kabler til en standard USB 230V lader, eller via dedikerede USB-C opladere.

Se det store udvalg af USB-C kabler og adaptere i sektionerne nedenfor.
USB-C kabel
USB-C kabel
USB C forlængerkabel
USB C forlængerkabel
USB-C til USB-A kabel
USB-C til USB-A kabel
USB-C til USB-B kabel
USB-C til USB-B kabel
USB-C til Micro B
USB-C til Micro B
USB C til eSATA kabel
USB C til eSATA kabel
USB C til HDMI kabel
USB C til HDMI kabel
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX)
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX)
USB C til Displayport kabel
USB C til Displayport kabel
USB C til DVI kabel
USB C til DVI kabel
USB C til Lightning
USB C til Lightning
USB C til VGA kabel
USB C til VGA kabel
USB C til netværk (RJ45)
USB C til netværk (RJ45)
USB C til seriel port (RS-232)
USB C til seriel port (RS-232)
USB C dock / hub
USB C dock / hub
USB C kortlæser
USB C kortlæser
USB C oplader
USB C oplader
USB C PCI indstikskort
USB C PCI indstikskort
USB C hub / splitter
USB C hub / splitter
 

USB C: Et fælles stik, mange forskellige datatyper

Ét kabel til det hele må være en drøm blandt mange folk, og ideen er også helt rigtig. Som alt andet er der dog altid en hage, når hele verden begynder at skifte til en fælles standard, som skulle kunne det hele i et simpelt kabel med samme stik.

Idéen med USB-C er, at USB-stikket skal passe til alle enheder og aldrig kan vende forkert. En udbredt joke omkring USB-stik er, at du kan vende og dreje det for evigt, men du kan ikke stikke det ind i porten, før du kigger på det. Det skal være slut med USB-C.

På trods af at USB-C stikkene er ens, findes der stadig mange forskellige versioner og måder at overføre data på, specielt i overgangsperioder mellem standarder. Her skal man derfor være særligt opmærksom på, om apparaterne er kompatible med hinanden. For eksempel med Apple MacBook Pro der har Thunderbolt 3 udgang, som netop har samme stiktype som USB-C. Den kan ikke nødvendigvis forbindes til en monitor med almindelig USB-C. Så husk derfor altid at tjekke specifikationerne på det, der skal sluttes sammen for at undgå unødvendige frustrationer, dvs. f.eks. om USB-C porten understøtter Thunderbolt.

USB C: Hurtigere dataoverførsel, opladning og flere muligheder

Det første man skal være opmærksom på, med USB-C, er at det blot er et stik. At et kabel har et USB-C stik fortæller ikke, hvad dette kabel kan. For at vide det, skal man se på hvilken USB-version kablet har og hvad det understøtter af features.

Da man lavede USB-C stikket gjorde man det så fremtidssikret, som det nu er muligt. Selve USB-C stikket kan håndtere data hastigheder, helt op til 40 Gbit/s. Med USB-C kan der overføres billede og lyd, da det understøtter HDMI, DVI og Displayport. Med diverse adaptere kan man gå fra USB-C til nærmest alt fra netværk(RJ45), MiniJack til seriel port (RS-232).

Endnu mere praktisk er det, at USB-C stikket kan klare mange af disse ting samtidig med, for eksempel, en USB-C dock. Når man kommer hjem, eller hen på kontoret, kobler sin bæbar til et kabel. Og pludselig er ens bærbar koblet op til ens skærm(e), mus, tastatur, ekstern harddisk mv. Samtidig med, at alle ens ting er koblet til og er klar, lader ens bærbar og er fuldt opladt når man skal afsted og har brug for den.

USB-C understøtter nemlig også opladningsmuligheder, på et helt andet niveau, end tidligere muligt med USB. USB-C understøtter helt op til 100W (5A), hvilket er næsten 5,5 gange kraftigere end tidligere muligt med et USB kabel.
Den kraftfulde ladeevne gør også, at du kan tilkoble, monitorer og bærbare computere med USB-C, såfremt enhederne understøtter USB PD(Power Delivery) 2.0. Det vil sige, at har du en skærm med USB-C stik, der er tilsluttet strømforsyning og understøtter USB PD, kan du oplade din bærbare computer igennem skærmen, samtidig med at du bruger skærmen som monitor til din computer.

USB-C: Versioner

USB-C bliver tit forbundet med USB 3.1 og her kan der godt opstå noget forvirring. Som tidligere nævnt, så har USB-C ikke noget og gøre med en bestemt USB-version. Et USB kabel, med et USB-C stik, kan sagtens være USB 3.2 Gen2x2 kan håndtere helt op til 20 Gbit/s, men et lignende kabel er kun USB 2.0 og kan ikke klare mere end 480 Mbit/s.

Man kan som forbruger ikke rigtig se forskel på selve kablet, det er et spørgsmål om hvordan de forskellige ledere inde i kablet er forbundet. Her er man nødt til og se nærmere på specifikationen inden man køber kablet. Eller på det medfølgende materiale, der kommer med ens kabel. For mere viden omkring de forskellige USB-versioner klik da blot her.

Se videoen nedenfor for en tekniske forklaring (engelsk).


PRODUKT NYHEDER

Se alle produkt nyheder
InLine 3-in-1 USB Cable (USB-A til Micro-USB, USB-C og Lightning)
3-in-1 USB Cable (USB-A til Micro-USB, USB-C og Lightning)
Fra 149,00 DKK
Lindy USB-C til 4K 60 Hz HDMI konverter
Lindy USB-C til 4K 60 Hz HDMI konverter
Fra 229,00 DKK
Goobay 3-in-1 USB Cable (USB-A til Micro-USB, USB-C og Lightning) - Sort
3-in-1 USB Cable (USB-A til Micro-USB, USB-C og Lightning)
Fra 119,00 DKK
Lindy USB-C 3.2 til HDMI, DVI og VGA
Lindy USB-C 3.2 til HDMI, DVI og VGA
Fra 399,00 DKK
USB hub med 2 USB-A porte og 2 USB-C porte - Front
DeLOCK USB hub med 2 USB-A porte og 2 USB-C porte
Fra 799,00 DKK
Nedis USB-C til 4 polet MiniJack
USB-C til 4 polet MiniJack
Fra 69,00 DKK
Se alle produkt nyheder
 
  Apple AV-advance Cablecon Clicktronic DeLOCK Inakustik Lindy Nedis Sweex Neutrik Nordost Opticis  
  Real Cable Skross SUPRA Vivolink  

SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION

KUNDESERVICE
• Om AV-Connection.dk
• Kundereferencer
• Handelsbetingelser
• Fortrydelse og reklamation
• EAN kunder
INFORMATION
• Bestilling
• Forsendelse / levering
• Betaling / EAN
• Buy & Try
• Prismatch
• Produktegenskaber
AKTUELT
• Produkt nyheder
• Tilbud og restsalg
• Udsalg
• Black Friday
• Nyhedsbrev
• Firmagaver
BUTIKKER
• Odense
• Sønderborg
• Webshop
• Installation
• Udlejning
Tilmeld nyhedsbrev
     
E-mærket   Trustwave - Trusted Commerce   Post nord
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
© Copyright AV-Connection A/S. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt.
arrow_upward