AV-Connection Logo
Home icon Forside Returnering Finansiering Butikker Kundeservice Erhverv
Login Log ind
 
English language Dansk sprog Svenska språk
TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) BUY & TRY PÅ MANGE VARER HURTIG LEVERING FRA 29 DKK FRI FRAGT OVER 500 DKK 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon
 

USB-C KABEL – KABLER, ADAPTERE OG KONVERTERE

Stort udvalg af USB-C kabler, stik, adaptere og konvertere. USB-C kabler benyttes i nye telefoner, tablets, computere mv. til både opladning og kommunikation.


USB-C kabeltypen er den nye standard for opladning, dataoverførsel og kommunikation mellem nyere bærbare enheder eller til eksterne enheder på en computer. Der findes en lang række adapter/konverteringskabler, der gør det muligt at koble USB-C udstyr sammen med monitorer eller lignende, for eksempel med HDMI, DVI, Displayport eller USB-C til netværk.

Kraftfuld og hurtig opladning via USB-C

USB-C er ydermere beregnet til hurtig upladning, da det kan bære hele 60 W (3A), og high-power USB-C kabel op til 100W (5A). Tilslutning til opladere sker normalt med USB-A til USB-C kabler til en standard USB 230V lader, eller via dedikerede USB-C opladere.

Se det store udvalg af USB-C kabler og adaptere i sektionerne nedenfor.
USB-C kabel
USB-C kabel
USB-C forlængerkabel
USB-C forlængerkabel
USB-C til USB-A kabel
USB-C til USB-A kabel
USB-C til USB-B kabel
USB-C til USB-B kabel
USB-C til Micro B
USB-C til Micro B
USB C til HDMI kabel
USB C til HDMI kabel
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX)
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX)
USB-C til Displayport kabel
USB-C til Displayport kabel
USB-C til DVI kabel
USB-C til DVI kabel
USB-C til Lightning
USB-C til Lightning
USB-C til VGA kabel
USB-C til VGA kabel
USB C til seriel port (RS-232)
USB C til seriel port (RS-232)
USB-C til netværk (RJ45)
USB-C til netværk (RJ45)
USB-C dock / hub
USB-C dock / hub
USB-C hub / splitter
USB-C hub / splitter
USB-C kortlæser
USB-C kortlæser
USB-C oplader til 230V
USB-C oplader til 230V
USB-C bil oplader til 12/24V
USB-C bil oplader til 12/24V
Thunderbolt kabler
Thunderbolt kabler
 

LÆS MERE OM USB-C KABEL – KABLER, ADAPTERE OG KONVERTERE

USB C: Et fælles stik, mange forskellige datatyper

Ét kabel til det hele må være en drøm blandt mange folk, og ideen er også helt rigtig. Som alt andet er der dog altid en hage, når hele verden begynder at skifte til en fælles standard, som skulle kunne det hele i et simpelt kabel med samme stik.

Idéen med USB-C er, at USB-stikket skal passe til alle enheder og aldrig kan vende forkert. En udbredt joke omkring USB-stik er, at du kan vende og dreje det for evigt, men du kan ikke stikke det ind i porten, før du kigger på det. Det skal være slut med USB-C.

På trods af at USB-C stikkene er ens, findes der stadig mange forskellige versioner og måder at overføre data på, specielt i overgangsperioder mellem standarder. Her skal man derfor være særligt opmærksom på, om apparaterne er kompatible med hinanden. For eksempel med Apple MacBook Pro der har Thunderbolt 3 udgang, som netop har samme stiktype som USB-C. Den kan ikke nødvendigvis forbindes til en monitor med almindelig USB-C. Så husk derfor altid at tjekke specifikationerne på det, der skal sluttes sammen for at undgå unødvendige frustrationer, dvs. f.eks. om USB-C porten understøtter Thunderbolt.

USB C: Hurtigere dataoverførsel, opladning og flere muligheder

Det første man skal være opmærksom på, med USB-C, er at det blot er et stik. At et kabel har et USB-C stik fortæller ikke, hvad dette kabel kan. For at vide det, skal man se på hvilken USB-version kablet har og hvad det understøtter af features.

Da man lavede USB-C stikket gjorde man det så fremtidssikret, som det nu er muligt. Selve USB-C stikket kan håndtere data hastigheder, helt op til 40 Gbit/s. Med USB-C kan der overføres billede og lyd, da det understøtter HDMI, DVI og Displayport. Med diverse adaptere kan man gå fra USB-C til nærmest alt fra netværk(RJ45), MiniJack til seriel port (RS-232).

Endnu mere praktisk er det, at USB-C stikket kan klare mange af disse ting samtidig med, for eksempel, en USB-C dock. Når man kommer hjem, eller hen på kontoret, kobler sin bæbar til et kabel. Og pludselig er ens bærbar koblet op til ens skærm(e), mus, tastatur, ekstern harddisk mv. Samtidig med, at alle ens ting er koblet til og er klar, lader ens bærbar og er fuldt opladt når man skal afsted og har brug for den.

USB-C understøtter nemlig også opladningsmuligheder, på et helt andet niveau, end tidligere muligt med USB. USB-C understøtter helt op til 100W (5A), hvilket er næsten 5,5 gange kraftigere end tidligere muligt med et USB kabel.
Den kraftfulde ladeevne gør også, at du kan tilkoble, monitorer og bærbare computere med USB-C, såfremt enhederne understøtter USB PD(Power Delivery) 2.0. Det vil sige, at har du en skærm med USB-C stik, der er tilsluttet strømforsyning og understøtter USB PD, kan du oplade din bærbare computer igennem skærmen, samtidig med at du bruger skærmen som monitor til din computer.

USB-C: Versioner

USB-C bliver tit forbundet med USB 3.1 og her kan der godt opstå noget forvirring. Som tidligere nævnt, så har USB-C ikke noget og gøre med en bestemt USB-version. Et USB kabel, med et USB-C stik, kan sagtens være USB 3.2 Gen2x2 kan håndtere helt op til 20 Gbit/s, men et lignende kabel er kun USB 2.0 og kan ikke klare mere end 480 Mbit/s.

Man kan som forbruger ikke rigtig se forskel på selve kablet, det er et spørgsmål om hvordan de forskellige ledere inde i kablet er forbundet. Her er man nødt til og se nærmere på specifikationen inden man køber kablet. Eller på det medfølgende materiale, der kommer med ens kabel. For mere viden omkring de forskellige USB-versioner klik da blot her.

Se videoen nedenfor for en tekniske forklaring (engelsk).


PRODUKT NYHEDER

Se alle produkt nyheder
Lindy Delock USB-C angle cable 90°
DeLOCK USB-C vinkel kabel 90°
Fra 49,00 DKK
USB4 Gen 3x2 40 Gbps cable
USB4 Gen 3x2 40 Gbps kabel
Fra 259,00 DKK
Lindy USB4 Gen 3x2 40 Gbps cable
Lindy USB4 40 Gbps kabel
Fra 319,00 DKK
Vivolink USB-C HUB til konference system.
Vivolink VLUSBCHUB USB-C HUB til konference systemer
Fra 1.299,00 DKK
Vivolink VLHUB121-MME HUB / Switch
Vivolink VLHUB121 4K 2x1 HUB/Switch til mødelokale med CEC s...
Fra 3.889,00 DKK
Vivolink USB-C 4K extender HUB
Vivolink USB-C 4K forlængersæt HUB
Fra 7.499,00 DKK
Se alle produkt nyheder
 
4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon Clicktronic DeLOCK
Designerstik D-Link ifi Audio Inakustik InLine INOGENI Lindy LK Macab
Maximum Neutrik Norlys TV One For All Radial Real Cable Skross Strong SUPRA
Televes Triax Vivolink Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
• Om AV-Connection.dk
• Kundereferencer
• Handelsbetingelser
• Fortrydelse og reklamation
INFORMATION
• Bestilling
• Forsendelse / levering
• Betaling / EAN
• Buy & Try
• Prismatch
• Produktegenskaber
AKTUELT
• Produkt nyheder
• Tilbud og Outlet
• Black Friday / Black Week
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Sønderborg
• Webshop
• Installation
• Udlejning
Tilmeld nyhedsbrev
Facebook logo   Instagram logo   LinkedIn logo   YouTube logo
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
Dankort / Visa Dankort logo Viabill logo Nordea Finance logo MobilePay logo
VISA logo VISA electron logo Mastercard logo Maestro logo
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
© Copyright AV-Connection A/S. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt.
arrow_upward shopping_basket