AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

USB-C KABEL – KABLER, ADAPTERE OG KONVERTERE

Stort udvalg af USB-C kabler, stik, adaptere og konvertere. USB-C kabler benyttes i nye telefoner, tablets, computere mv. til både opladning og kommunikation. SE MERE icon

USB-C kabel icon
USB-C kabel
USB-C til USB-A kabel icon
USB-C til USB-A kabel
USB-C oplader til 230V icon
USB-C oplader til 230V
USB-C til USB-B kabel icon
USB-C til USB-B kabel
USB-C forlængerkabel icon
USB-C forlængerkabel
USB-C til Micro B icon
USB-C til Micro B
USB C til HDMI kabel icon
USB C til HDMI kabel
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX) icon
USB-C til 3,5 mm. MiniJack (AUX)
USB-C til Displayport kabel icon
USB-C til Displayport kabel
USB-C til DVI kabel icon
USB-C til DVI kabel
USB-C til Lightning icon
USB-C til Lightning
USB-C til VGA kabel icon
USB-C til VGA kabel
USB C til seriel port (RS-232) icon
USB C til seriel port (RS-232)
USB-C til netværk (RJ45) icon
USB-C til netværk (RJ45)
USB-C dock / hub icon
USB-C dock / hub
USB-C hub / splitter icon
USB-C hub / splitter
USB-C kortlæser icon
USB-C kortlæser
USB-C til USB-E icon
USB-C til USB-E
USB-C bil oplader til 12/24V icon
USB-C bil oplader til 12/24V
Thunderbolt kabler icon
Thunderbolt kabler
Computer oplader icon
Computer oplader
 

USB-C kabel Computer oplader icon

USB-C kabeltypen er den nye standard for opladning, dataoverførsel og kommunikation mellem nyere bærbare enheder eller til eksterne enheder på en computer. Der findes en lang række adapter/konverteringskabler, der gør det muligt at koble USB-C udstyr sammen med monitorer eller lignende, for eksempel med HDMI, DVI, Displayport eller USB-C til netværk.

USB-C kabler sætter nye standarder for hvad der er muligt i et og samme stik, og minder på ingen måde om de almindelige USB stik fra fortiden. Ved nyere enheder fra for eksempel Apple, ser vi også en overgang fra traditionel USB-A kabler, til USB-C kabler. Til deres nyere telefoner bruges der USB-C til Lightning kabler, for at kunne håndtere hurtig opladning, samt mulighed for at overføre data hurtigt.

Se det store udvalg af USB-C kabler og adaptere i sektionerne nedenfor.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR USB KABEL

LÆS MERE OM USB-C KABEL | KABLER, ADAPTERE OG KONVERTERE

Kraftfuld og hurtig opladning via USB-C kabel

Ud over at kunne flytte mere data end traditionelle USB A kabler, findes der også specielle versioner af USB-C kabler, som er beregnet til hurtig opladning. Et standard USB-C kabel kan klare at oplade med hele 60 W (3A), hvor specielle high-power USB-C kabeler kan oplade med helt op til 100W (5A). Dette betyder at mange nyere bærbare computere ikke længere bruger traditionelle opladere, men i stedet USB-C kabler og adaptere der passer til disse. Dette gør tingenge væsentligt lettere, da et USB kabel kan bruges til flere ting, det kan et dedikeret opladning kabel ikke.

Hvor en normal tilslutning til opladere sker med USB-A til USB-C kabler til en standard USB 230V lader, benytter disse hurtige ladere med USB-C kabler ofte dedikerede USB-C opladere, for at kunne levere strømmen der kræves. Et USB kabel med type-C stik kan klare meget mere power og oplade meget hurtigere end et normalt USB-A kabel.

Denne type af USB kabler er desuden også ofte noget tykkere og i bedre kvalitet, end normale USB 3.0 kabler for eksempel. Dette skyldes at de ud over at skulle kunne overføre data, også skal kunne holde til den større mængde af strøm, der kræves for at kunne oplade hurtigt, igennem Power Delivery og andre hurtig lade funktioner.

Du kan se det store udvalg af USB-C kabler og adaptere i sektionerne nedenfor. Vi har alle forskellige typer af USB-C kabler, hvad end du har en Macbook, smartphone, tablet eller søger at specielt kabel til gaming udstyr.


USB-kabel med Type-C stik: Et stik, mange forskellige datatyper

Ét kabel til det hele må være en drøm blandt mange folk, og ideen er også helt rigtig. Som alt andet er der dog altid en hage, når hele verden begynder at skifte til en fælles standard, som skulle kunne det hele i et simpelt kabel med samme stik - USB-C er ingen undtagelse, men har fat i den rigtige ende.

Idéen med USB-C er, at USB-stikket skal passe til alle enheder og aldrig kan vende forkert. En udbredt joke omkring USB-stik er, at du kan vende og dreje det for evigt, men du kan ikke stikke det ind i porten, før du kigger på det. Det skal være slut med USB-C som du kun kan tilslutte på en måde. Det kan med andre ord ikke vende forkert, nemmere bliver det ikke.

På trods af at USB-C stikkene er ens, findes der stadig mange forskellige versioner og måder at overføre data på, specielt i overgangsperioder mellem standarder. Her skal man derfor være særligt opmærksom på, om apparaterne er kompatible med hinanden. For eksempel med nyere Apple MacBooks der har Thunderbolt 3/4 udgang, som netop har samme stiktype som USB-C.

Den kan ikke nødvendigvis forbindes til en monitor med et almindeligt USB-C kabel. Så husk derfor altid at tjekke specifikationerne på det, der skal sluttes sammen, for at undgå unødvendige frustrationer. Det vil sige om USB-C porten og kabel understøtter Thunderbolt 3 eller sågar 4, for at du kan benytte det og få billede op på skærmen.

USB-C tilbyder også en lang række af forskellige adaptere og muligheder, så du let og enkelt kan forbinde din bærbar eller telefon med din fladskærm, via en HDMI til USB-C adapter for eksempel. Det kan også være at du har en nyere bærbar computer uden det store klodsede RJ-45 netværksstik, men alligevel ønsker en kablet forbindelse. Her tillader en USB-C adapter netop at tilslutte din computer kablet.

Derudover findes der en lang række af forskellige USB-C HUBs, som tillader dig at få flere porte til rådighed, ved blot at optage én port på din bærbare computer for eksempel. Vær dog opmærksom på at disse HUBs også findes i forskellige typer og versioner, præcis som USB-C kabler og stik. Tjek altid hvilke stik din enhed her, inden du trykker bestil, så du får noget der passer sammen. Ved spørgsmål til hvilket USB-C kabel eller adapter / HUB du skal vælge, kontakt os endelig.


USB C: Hurtigere dataoverførsel, opladning og flere muligheder

Det første man skal være opmærksom på, med USB-C, er at det blot er et stik. At et kabel har et USB-C stik fortæller ikke, hvad dette kabel kan - tværtimod. For at vide det, skal man se på hvilken USB-version kablet har og hvad det understøtter af features. Her mener vi om kablet har USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1 eller sågar den seneste USB 4 standard. Kan kablet understøtte hurtig opladning, eller ikke, er også yderst relevant.

Da man lavede USB-C stikket gjorde man det så fremtidssikret, som det nu er muligt. Selve USB-C stikket kan håndtere data hastigheder, helt op til 40 Gbit/s. Med USB-C kan der overføres billede og lyd, da det understøtter HDMI, DVI og Displayport. Med diverse adaptere kan man gå fra USB-C til nærmest alt fra netværk(RJ45), MiniJack til seriel port (RS-232), blot man benytter en af de mange adaptere der findes på markedet, som kort nævnt ovenfor.

Endnu mere praktisk er det, at USB-C stikket kan klare mange af disse ting samtidig. For eksempel, med en USB-C dock/HUB. Når man kommer hjem, eller hen på kontoret, kobler man blot sin bærbar til et kabel. Uden alt besværet og en masse kabler, er ens bærbar koblet op til ens skærm(e), mus, tastatur, ekstern harddisk med videre. Samtidig med, at alle ens ting er koblet til og er klar, lader ens bærbar, og er fuldt opladt når man skal afsted igen og har brug for den på farten.

USB-C understøtter nemlig også opladningsmuligheder, på et helt andet niveau, end tidligere muligt med for eksempel USB-A stikket. USB-C understøtter opladning helt op til 100W (5A), hvilket er næsten 5,5 gange kraftigere end tidligere muligt med et USB 2.0 kabel med Type-A stik for eksempel. Dette betyder høj hastighed både ved opladning og overførsel af data.

Den kraftfulde ladeevne gør også, at du kan tilkoble, monitorer og bærbare computere med USB-C, såfremt enhederne understøtter USB PD(Power Delivery) 2.0. Det vil sige, at har du en skærm med USB-C stik, der er tilsluttet strømforsyning og understøtter USB PD, kan du oplade din bærbare computer igennem skærmen, samtidig med at du bruger skærmen som monitor til din computer.


USB-C: Versioner

USB-C bliver tit forbundet med USB 3.1 og her kan der godt opstå noget forvirring. Som tidligere nævnt, så har USB-C ikke noget at gøre med en bestemt USB-version. Et USB kabel, med et USB-C stik, kan sagtens være USB 3.2 Gen2x2 som kan håndtere helt op til 20 Gbit/s, mens at et lignende kabel kun er USB 2.0 og kan ikke klare mere end 480 Mbit/s. Det kommer i sidste ende and på hvordan opbygningen er inde i selve kablet.

På nyere Apple produkter og computere generelt, ser vi også en fremgang i Thunderbolt 3 og 4, som også gør brug af USB-C stik. Disse kabler er ofte noget dyrere, da de kan flytte store mængder af data, meget mere end hvad der er muligt med USB 3.1 og derunder. Hvor et typisk USB-C kabel kan fås fra omkring 69,00,- DKK for en 2,0 version, koster Thunderbolt kabler hurtigt 6-7 gange mere, og kan ofte ikke fås i særlig lange modeller.

Man kan som forbruger ikke rigtig se forskel på selve kablet, det er et spørgsmål om hvordan de forskellige ledere inde i kablet er forbundet. Her er man nødt til og se nærmere på specifikationerne inden man køber kablet. Eller på det medfølgende materiale, der kommer med ens kabel. For mere viden omkring de forskellige USB-versioner klik da blot her.4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestroViabill
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket