D/A konverter (DAC) - Konverter digital lyd til analog | AV-Connection
AV-Connection
Forside Retur / Reklamation Finansiering Butikker Information
Log ind
 
English language Dansk sprog
 
TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) BUY & TRY PÅ MANGE VARER HURTIG LEVERING FRA 29 DKK FRI FRAGT OVER 500 DKK 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Tilbud, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VAREMÆRKER / BRANDS
Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon
 

D/A KONVERTER (DAC) – KONVERTER DIGITAL LYD TIL ANALOG

Stort udvalg af DACs eller Digital til Analog konvertere, både til Hi-Fi stereo, multikanals eller installationslyd. Omform digital lydsignaler til analge lyd med en kvalitets DAC.


En D/A konverter eller en DAC er en omformer eller konverter, der tager et digitalt signal fra eksempelvis en computer og laver det om til et analogt signal. Deraf stammer navnet D/A konverter, der står for digital-til-analog-konverter. I løbet af de seneste år er D/A konvertere blevet mere populære, og det skyldes sandsynligvis, at langt de fleste mennesker afspiller deres musik på enten computere eller streaming-højtalere.

Selvom det er nemt og enkelt for dig at afspille din musik lige dér, hvor du har den - i dit musikbibliotek eller fra din streamingtjeneste på smartphone eller computer - er lydkvaliteten tit ikke særligt god. For at imødekomme det problem, kan du køre signalet fra computeren eller hvad end, du afspiller fra, igennem D/A konverteren. Signalet bliver simpelthen forbedret af DAC'en, og det løser problemet med den ikke-optimale lyd. Herunder finder du et stort udvalg af D/A konvertere i alle prisklasser.
D/A konverter fra optisk SPDIF
D/A konverter fra optisk SPDIF
SPDIF koax D/A konverter
SPDIF koax D/A konverter
USB D/A konverter
USB D/A konverter
HDMI D/A konverter
HDMI D/A konverter
Netværk D/A konverter/streamer
Netværk D/A konverter/streamer
Bluetooth D/A konverter
Bluetooth D/A konverter
 

Hvad kan en D/A konverter?

Det har nok aldrig været lettere for dig at tilgå din yndlingsmusik, end det er i dag. Selvom pladerne stille og roligt vender tilbage til de danske hjem, er streaming og digital musikafspilning klart den mest udbredte måde at lytte til musik på. Det er i og for sig også godt, problemet er bare, at lydkvaliteten ikke er lige så god, som den kunne være.

I smartphones og computere sidder der indbyggede digitale konvertere og omdanner et digitalt signal til analog elektricitet, som forstærkeren og højtalerne kan afspille som musik. Problemet er, at de indbyggede D/A konvertere ofte ikke gør det særlig godt. Det går ud over lydkvaliteten, men heldigvis findes der en løsning på det problem.

En ekstern D/A konverter er så at sige en hjælpende hånd til en computers lydkort. Når computeren sender et lydsignal ud, så hiver DAC'en dataene ud - eksempelvis igennem en USB-tilslutning - og behandler lydfilen. Når den er færdig med det og har konverteret det digitale signal til et analogt, sender D/A konverteren signalet til din forstærker. På den måde er det et signal af høj kvalitet, som din forstærker modtager, og det afspejler sig i kvaliteten af den lyd, der kommer ud af højtalerne.

En ekstern D/A konverters evne til at behandle tunge lydfiler gør også, at du kan afspille lydfiler, der er af højere kvalitet end den, der er på CD'er. En D/A konverter kan håndtere op til 192 kHz i 24 bit. En D/A konverter virker dog ikke kun til din computer. Hvad end du har en CD-afspiller, et fjernsyn eller en smartphone, der sender digitale lydsignaler, kan en D/A konverter forbedre signalet herfra.

Hvilken D/A konverter skal jeg vælge?

Valget af D/A konverter afhænger helt af, hvad du skal bruge den til, og hvor høje krav du stiller til kvaliteten af lyden.

Hvis du skal have din DAC med på farten, skal du først og fremmest vælge en model, der ikke kræver strømforsyning og altså kan lades op. Det er et godt valg, hvis du ønsker bedre lyd fra din smartphone eller din computer til et par høretelefoner eller et sæt højtalere. Det kan være fordelagtigt at vælge en D/A konverter, du kan forbinde via Bluetooth med din smartphone, da du i så fald blot skal forbinde konverteren med et kabel til dine hovedtelefoner. Selvom de bærbare D/A konvertere kan synes små i størrelsen, er deres evne til at omforme digitale signaler til analoge i høj kvalitet ikke til at tage fejl af. Du får en uovertruffen lydoplevelse, selvom du sparer på ledninger og enhedens massefylde.

Hvis du ikke skal have din D/A konverter med dig rundt, kan du vælge en stationær udgave. Den er oplagt til at konvertere digital lyd fra dit TV og til dine højtalere. De fleste nye fjernsyn mangler en analog lydudgang i form af mini-jack eller phonostik, hvilket betyder, at du ikke kan tilslutte fjernsynet direkte til musikanlægget. Der er i stedet en digital lydudgang på dit TV, men den kan du ikke forbinde direkte til dine højtalere, medmindre du har en digital indgang i din forstærker. Til det formål skal du bruge din D/A konverter. På den måde kan du udnytte dine højtalere til at få god lyd fra dit TV.

Størrelsen på de stationære udgaver varierer. De er som regel større end de bærbare, men de er stadig små nok til, at du kan have dem stående diskret i stuen, eller hvor du end har brug for dem. Alt afhængigt af pris og kvalitet kan de stationære konvertere give dig et helt andet lydbillede, end dit TV ville kunne gøre alene.

Hvis du kobler en stationær konverter til din computer, sker det i de fleste tilfælde med USB-forbindelse.

Til brug sammen med computer har vi også et udvalg af professionelle D/A konvertere. Folk, der arbejder med musikproduktion, har brug for professionelt udstyr, da de stiller højere krav til kvaliteten af lyden. Konverterne behøver ikke være store, selvom de bliver brugt af professionelle, men de er ofte lidt dyrere. Du får dog også værdi for pengene, og det er tit de små nuancer, der gør hele forskellen for det samlede lydbillede. Derfor er en D/A konverter et uundværligt stykke værktøj for musikproducere.

PRODUKT NYHEDER

Se alle produkt nyheder
Arcam Mini Blink Bluetooth link with aptX - Back
Arcam miniBlink aptX Bluetooth modtager
Fra 1.095,00 DKK
ifi ZEN Blue wireless Bluetooth DAC - Blue
ifi Audio ZEN Blue Bluetooth modtager
Fra 1.295,00 DKK
Arcam rBlink high performance bluetooth DAC - Back
Arcam rBlink aptX Bluetooth DAC
Fra 1.795,00 DKK
Se alle produkt nyheder
 
  Arcam Audiovector B&O ClearAudio DSPeaker Inakustik Klipsch Lenco Libratone Mark Levinson Marshall  
  One For All Onkyo Ortofon Powergrip Pro-Ject Pure Rega Rotel SONOS SUPRA SVS  
  System Audio Teac Thorens Tivoli Audio Yamaha  

SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION

KUNDESERVICE
• Om AV-Connection.dk
• Kundereferencer
• Handelsbetingelser
• Fortrydelse og reklamation
INFORMATION
• Bestilling
• Forsendelse / levering
• Betaling / EAN
• Buy & Try
• Prismatch
• Produktegenskaber
AKTUELT
• Produkt nyheder
• Tilbud og restsalg
• Nyhedsbrev
• Firmagaver
BUTIKKER
• Odense
• Sønderborg
• Webshop
• Installation
• Udlejning
Tilmeld nyhedsbrev
     
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
© Copyright AV-Connection A/S. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt.
arrow_upward