AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Yellow days tilbud hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
STEREOANLÆG OG FORSTÆRKERE Drilldown arrow icon STEREO LYDKILDER Drilldown arrow icon PLADESPILLER OG TILBEHØR Drilldown arrow icon HI-FI STEREO TILBEHØR Drilldown arrow icon AV-CONNECTION SERVICES Drilldown arrow icon

D/A KONVERTER (DAC) – KONVERTER DIGITAL- OG ANALOG LYD

Stort udvalg af DACs eller Digital til Analog konvertere, samt Bluetooth og Wi-Fi streaming modtagere til Hi-Fi. Omform digital lydsignaler til analge lyd med en kvalitets DAC. SE MERE icon

Cambridge Audio DAC icon Eversolo DAC icon iFi Audio DAC icon Marantz DAC icon Pro-Ject DAC icon Rega DAC icon
Optisk/koaxial DAC icon
Optisk/koaxial DAC
USB DAC icon
USB DAC
HDMI DAC icon
HDMI DAC
Netværk DAC/streamer icon
Netværk DAC/streamer
Bluetooth DAC / modtager icon
Bluetooth DAC / modtager

D/A konverter (DAC) Bluetooth DAC / modtager icon

En D/A konverter eller en DAC er en omformer eller konverter, der tager et digitalt signal fra eksempelvis en computer og laver det om til et analogt signal. Deraf stammer navnet DAC, der står for Digital til Analog Converter. I løbet af de seneste år er D/A konvertere blevet mere populære, og det skyldes sandsynligvis, at langt de fleste mennesker afspiller deres musik på enten computere eller streaming-højtalere.

Selvom det er nemt og enkelt for dig at afspille din musik lige dér, hvor du har den - i dit musikbibliotek eller fra din streamingtjeneste på smartphone eller computer - er lydkvaliteten tit ikke særligt god. For at imødekomme det problem, kan du køre signalet fra computeren eller hvad end, du afspiller fra, igennem D/A konverteren. Signalet bliver simpelthen forbedret af DAC'en, og det løser problemet med den ikke-optimale lyd. I webshoppen finder du et stort udvalg af D/A-konvertere i alle prisklasser.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR HI-FI STEREO TILBEHØR

LÆS MERE OM D/A KONVERTER (DAC) | KONVERTER DIGITAL- OG ANALOG LYD

Hvad kan en D/A konverter?

Det har nok aldrig været lettere for dig at tilgå din yndlingsmusik, end det er i dag. Selvom pladerne stille og roligt vender tilbage til de danske hjem, er streaming og digital musikafspilning klart den mest udbredte måde at lytte til musik på. Det er i og for sig også godt, problemet er bare, at lydkvaliteten ikke er lige så god, som den kunne være.

I smartphones og computere sidder der indbyggede digitale konvertere og omdanner et digitalt signal til analog elektricitet, som forstærkeren og højtalerne kan afspille som musik. Problemet er, at de indbyggede D/A konvertere ofte ikke gør det særlig godt. Det går ud over lydkvaliteten, men heldigvis findes der en løsning på det problem.

En ekstern D/A konverter er så at sige en hjælpende hånd til en computers lydkort. Når computeren sender et lydsignal ud, så hiver DAC'en dataene ud - eksempelvis igennem en USB-tilslutning - og behandler lydfilen. Når den er færdig med det og har konverteret det digitale signal til et analogt, sender D/A konverteren signalet til din forstærker. På den måde er det et signal af høj kvalitet, som din forstærker modtager, og det afspejler sig i kvaliteten af den lyd, der kommer ud af højtalerne.

En ekstern D/A konverters evne til at behandle tunge lydfiler gør også, at du kan afspille lydfiler, der er af højere kvalitet end den, der er på CD'er. En D/A konverter kan håndtere op til 192 kHz i 24 bit. En D/A konverter virker dog ikke kun til din computer. Hvad end du har en CD-afspiller, et fjernsyn eller en smartphone, der sender digitale lydsignaler, kan en D/A konverter forbedre signalet herfra.

Hvilken D/A konverter skal jeg vælge?

Valget af D/A konverter afhænger helt af, hvad du skal bruge den til, og hvor høje krav du stiller til kvaliteten af lyden.

Hvis du skal have din DAC med på farten, skal du først og fremmest vælge en model, der ikke kræver strømforsyning og altså kan lades op. Det er et godt valg, hvis du ønsker bedre lyd fra din smartphone eller din computer til et par høretelefoner eller et sæt højtalere. Det kan være fordelagtigt at vælge en D/A konverter, du kan forbinde via Bluetooth med din smartphone, da du i så fald blot skal forbinde konverteren med et kabel til dine hovedtelefoner. Selvom de bærbare D/A konvertere kan synes små i størrelsen, er deres evne til at omforme digitale signaler til analoge i høj kvalitet ikke til at tage fejl af. Du får en uovertruffen lydoplevelse, selvom du sparer på ledninger og enhedens massefylde.

Hvis du ikke skal have din D/A konverter med dig rundt, kan du vælge en stationær udgave. Den er oplagt til at konvertere digital lyd fra dit TV og til dine højtalere. De fleste nye fjernsyn mangler en analog lydudgang i form af mini-jack eller phonostik, hvilket betyder, at du ikke kan tilslutte fjernsynet direkte til musikanlægget. Der er i stedet en digital lydudgang på dit TV, men den kan du ikke forbinde direkte til dine højtalere, medmindre du har en digital indgang i din forstærker. Til det formål skal du bruge din D/A konverter. På den måde kan du udnytte dine højtalere til at få god lyd fra dit TV.

Størrelsen på de stationære udgaver varierer. De er som regel større end de bærbare, men de er stadig små nok til, at du kan have dem stående diskret i stuen, eller hvor du end har brug for dem. Alt afhængigt af pris og kvalitet kan de stationære konvertere give dig et helt andet lydbillede, end dit TV ville kunne gøre alene.

Hvis du kobler en stationær konverter til din computer, sker det i de fleste tilfælde med USB-forbindelse.

Til brug sammen med computer har vi også et udvalg af professionelle D/A konvertere. Folk, der arbejder med musikproduktion, har brug for professionelt udstyr, da de stiller højere krav til kvaliteten af lyden. Konverterne behøver ikke være store, selvom de bliver brugt af professionelle, men de er ofte lidt dyrere. Du får dog også værdi for pengene, og det er tit de små nuancer, der gør hele forskellen for det samlede lydbillede. Derfor er en D/A konverter et uundværligt stykke værktøj for musikproducere.
AM Analogis Arcam Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio DSPeaker
Elipson iFi Audio Inakustik Klipsch Lenco Marantz Marshall One For All Ortofon
Pioneer Pro-Ject Q Acoustics Rega Rotel SONOS Sonus faber Spin-Clean Sumiko
SVS Systemline Tangent Teac Technics Thorens WiiM Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket