AV-Connection Logo
Tlf. 7442 1078 (hverdage 9-17) TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) Buy & Try på mange varer BUY & TRY PÅ MANGE VARER Hurtig levering fra 29 DKK HURTIG LEVERING FRA 29 DKK Fri fragt over 750 DKK FRI FRAGT OVER 750 DKK 30 dages returret med prisgaranti 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
STEREOANLÆG OG FORSTÆRKERE Drilldown arrow icon STEREO LYDKILDER Drilldown arrow icon PLADESPILLER OG TILBEHØR Drilldown arrow icon HI-FI STEREO KABLER OG TILBEHØR Drilldown arrow icon AV-CONNECTION SERVICES Drilldown arrow icon
 

PLADESPILLER PICKUP OG STYLUS

Pladespiller pickup og stylus icon

Stort udvalg af kvalitets gramofon pickups i mange varianter fra kendte mærker fra Ortofon, Rega, Audio-Technica og ClearAudio.


En pickup er ofte den vigtigste del af en pladespiller og opsætning af denne. Der findes flere principper for konstruktionen af en pickup nål, de mest velkendte er MC og MM pickupper.

SE MERE icon
Ortofon pickup og stylus icon
Ortofon pickup og stylus
Ortofon DJ pickup icon
Ortofon DJ pickup
Rega pickup icon
Rega pickup
Audio-Technica pickup icon
Audio-Technica pickup
Audio-Technica Stylus icon
Audio-Technica Stylus
Audio-Technica DJ pickup icon
Audio-Technica DJ pickup
Clearaudio pickup icon
Clearaudio pickup
Pro-Ject Pick it pickup og stylus icon
Pro-Ject Pick it pickup og stylus
Sumiko pickup icon
Sumiko pickup
Sumiko Stylus icon
Sumiko Stylus

LÆS MERE OM PLADESPILLER PICKUP OG STYLUS


MM Pickup

Overordnet er forskellene på MM og MC pickup nåle således:

• MM står for Moving Magnet. I denne pickup opbygning er der på nålefanen fastgjort en lille magnet, som i selve huset er placeret mellem to spoler. Når nålen følger LP'ens rille, vibrerer magneten mellem spolerne, hvilket genererer en spænding, der i sidste ende oversættes til lyd igennem pickuppen og tonearmen, som sendes videre til en indgang på din forstærker.


MM Pickup

• MC står for Moving Coil. Denne type har i bund og grund den modsatte opbygning i forhold til en MM pickup. Her sidder spolerne på nålefanen, og magneten sidder i pickup-huset. I denne konstruktion, er der plads til langt færre viklinger på spolen, hvilket også er hvorfor lydniveauet er lavere end ved MM pickupper. Det mikroskopiske præcisionsarbejde giver udslag på lydsiden, men resulterer også i en ofte højere pris.


Mere om Moving Magnet pickup

Som beskrevet ovenfor, står MM for Moving Magnet. Hvis man skal stille det firkantet op, finder vi som udgangspunkt MM pickupper i den billigere ende af prisskalaen, mens at MC pickups ofte er monteret og bruges på dyrere og mere eksklusive pladespillere.

Dette kan også ses når vi kigger på tilbehøret til MM pickups, såsom forforstærkere som også er billigere. Ortofon er en dansk producent som den dag i dag, stadig producerer deres pickupper i Danmark, såsom deres MM modeller i 2M serien.

Denne type pickup har mulighed for at skifte nålen, således at man ikke skal ud og købe en helt ny pickup hvis denne bliver slidt. Audio Technica har samme smarte mulighed med mange af deres modeller også, disse fremstilles dog i Østen og ikke Danmark.


Mere om Moving Coil pickup

Den anden type pickup Moving Coil, er som oftest dyrere end en Moving Magnet og kræver som nævnt en anden type forforstærker. Du skal dog også være opmærksom på hvilke pladespillere du vælger, da det ikke er alle der understøtter en MC pickup, og det heller ikke giver mening at bruge en på en billig model - du vil ganske simpelt ikke få det bedste ud af den.

På de lidt dyrere pladespillere, er de andre komponenter såsom motor, strømforsyning med mere, af en højere kvalitet. Dette gør at pladespilleren kan behandle lyden fra pladen på bedste vis, sammen med en fintfølende MC pickup, hvilket giver vellyd i dine højttalere og træk på smilebåndet når volume knappen skrues til højre.

Materialevalget og slibningen på nålen når vi snakker MC pickupper er også ofte mere eksotiske og avancerede, hvilket løfter kvaliteten og niveauet yderligere, sammenlignet med en MM pickup.


MM eller MC pickup- hvad kræves der?

Slår man op under Output i specifikationerne for en pickup (anført i mV) vil en Moving Magnet pickup typisk ligge på 3-6mV, hvor en Moving Coil vil ligge 10-20 gange lavere (0,3-0,8mV er ikke unormalt her).

MM og MC Pickup

De ovennævnte forskelle gør, at man skal sørge for at vælge den rigtige forforstærker (RIAA) til sin pickup. Disse findes i mange forskellige prisklasser og kategorier, alt efter ønske, behov og ikke mindst budget.

Når vi snakker RIAA forstærkere til pladespillere, kan det ligesom i resten af Hi-fi verdenen godt være lidt af en jungle. Heldigvis lister alle producenter af pickupper naturligvis op, hvorvidt der er tale om en MM pickup, eller en MC pickup.

Det samme gør sig gældende for forforstærkerne til en pladespiller. Vi tilbyder modeller i alle prisklasser og til enhver pladespiller, således at du kan komme i gang med at nyde din musik på netop dit anlæg, med en pladespiller tilsluttet.

Er du i tvivl om hvilken pickup, der passer til netop din pladespiller og dit behov. Er du naturligvis velkommen til at tage kontakt til os enten via e mail, telefon eller i vores butik. Vi vil hjælpe dig bedst muligt med den rette pickup og hvad der ellers kræves, såsom RIAA forstærker, pladebørste og andet tilbehør du kan få brug for. Se hele vores stor udvalg af tilbehør i vores pladespiller tilbehørs sektion.


Montering og justering af pickupper

Når du skal have din pickup monteret på din pladespiller, er der nogle forskellige ting du skal være opmærksom på. Ikke mindst for at få den bedst mulige lyd oplevelse, men også for at din pickup ikke tager skade. Vi har listet nogle af disse ting op nedenfor, som både gør sig gældende for MC og MM pickup.

En pickup er et meget følsomt stykke mekanik, som kræver stor koncentration og en rolig hånd, når den skal monteres på din tonearm på pladespilleren. Monteringen af en pickup foregår altid med to små skruer, som monteres på enden af tonearmen.

Pickup montering I enden af denne er der fire små og tynde ledninger som skal forbindes korrekt til pickuppen for at skabe kontakt med resten af pladespilleren og dens komponenter. Disse kabler er altid mærket med fire forskellige farver.Når du har forbundet de små ledninger og de to skruer, skal din pladespiller pickup justeres - dette er yderst vigtigt! Hver pickup har en vægt grænse den kan arbejde indenfor, også kaldet for nåletrykket.

Dette varierer fra model til model, og om der er tale om en MM pickup eller en MC pickup. Typisk skal nålen på en pladespiller have et tryk på mellem 1,6 - 2,2 gram, men kig altid i manualen til netop din pickup!

Med vægten justeret korrekt, kan det også ofte være nødvendigt at justere antiskating på din pladespiller, for at sikre at nålen bliver korrekt i de små fordybninger i pladen. Justering af dette kræver specialværktøj, hvilket godt kan skræmme nogle fra at kaste sig ud i operationen med at montere ny pickup.

Har du spørgsmål til montering og justering, er du altid velkommen til at tage kontakt til os, eller sende os en e mail. Vi tilbyder desuden også justering, samt at skifte pickupper som er købt i en af vores forretninger i enten Sønderborg eller Odense.

Er du på jagt efter en pladespiller i stedet? så se vores store pladespiller sektionAM Analogis Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio DSPeaker Elipson
iFi Audio Inakustik Klipsch Lenco Marantz Marshall Michi One For All Ortofon
Pro-Ject Rega Rotel SONOS Sonus faber Spin-Clean Sumiko SVS Tangent
Teac Thorens Victrola Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
Dankort / Visa Dankort logo MobilePay logo Viabill logo Express Bank VISA logo VISA electron logo Mastercard logo Maestro logo
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
arrow_upward shopping_basket