AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Yellow days tilbud hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
STEREOANLÆG OG FORSTÆRKERE Drilldown arrow icon STEREO LYDKILDER Drilldown arrow icon PLADESPILLER OG TILBEHØR Drilldown arrow icon HI-FI STEREO TILBEHØR Drilldown arrow icon AV-CONNECTION SERVICES Drilldown arrow icon

RETRO PLADESPILLER

Alt i retro pladespillere, fra kompakte kuffert modeller med indbyggede højttalere, til smukke pladespillere med avanceret elektronik og klassisk design. SE MERE icon

Teac
Teac 180BT-A3 pladespiller med Bluetooth front kirsebær
Teac 180BT-A3 pladespiller med Bluetooth
Priser fra 1.499,00 DKK
Technics
Technics SL-1210 turntable
Technics SL-1210MK7 pladespiller
Priser fra 7.695,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Thorens
Thorens TD-102A turntable, walnut
Thorens TD102A fuldautomatisk pladespiller
Priser fra 5.795,00 DKK
Pro-Ject
Pro-Ject The Classic Evo, valnød
Pro-Ject The Classic Evo pladespiller (Quintet Red...
Priser fra 13.995,00 DKK

Retro pladespiller Retro pladespiller icon

Når du skal ud og finde din nye pladespiller, kan det være lidt en jungle at finde rundt i. Markedet i dag byder på mange forskellige producenter og forskellige grammofoner i alle afskygninger. Fælles for dem alle, er at de har samme formål - nemlig at afspille musikken og gengive god lyd, hvad end vi snakker en billig pladespiller, eller dyrere pladespillere med imponerende lyd.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR PLADESPILLER

MERE INFO OM RETRO PLADESPILLER

Et stykke historie om retro pladespillere

Vi skal helt tilbage til 1877 for at finde den spæde start og første pladespiller i verden, kaldet en fonograf. Hvad der startede som en simpel afspiller uden nogen decideret pick up, tog verden med storm da man nu kunne afspille lagret musik for første gang nogensinde fra plader.

Hurtigt frem til 1900-tallet, blev det århundrede hvor vi så den første rigtige grammofon, som mindede mere om de pladespillere som vi kender i dag. Her kunne der spilles musik fra vinyl plader lavet med en overflade af lak. Det var ikke den bedste lydkvalitet, men det stod helt klart at det var et stort fremskridt i udviklingen af pladespilleren og pickuppen som vi kender dem i dag.

For at hylde historien og nogle af første modeller af pladespillere fra de forskellige producenter, tilbyder de den dag i dag, stadig modeller der minder meget om de gamle grammofoner, og hylder deres rødder og historie. Her er især Technics med deres SL-1210 afspiller et godt eksempel.

Selvom designet er klassisk og retro, er der bedre teknik indvendigt, såsom pickuppen, værktøjer til at modvirke vibrationer i pladen, og sågar mulighed for at forbinde trådløst via bluetooth til høretelefoner. Du kan naturligvis stadig bruge et traditionelt kabel for at sikre den høje lydkvalitet, som de dyrere modeller tilbyder.


Retro pladespiller med fantastisk lyd

Enkelte producenter på markedet, har nogle modeller som de har haft i produktion i mange år, hvilket giver dem et retro design i dagens Danmark og resten af verden. Det er dog som nævnt kun det ydre der ikke har ændret sig. På indersiden af pladespillerne, finder vi nemlig ny teknik, som skal sikre dig den bedst mulige lydkvalitet, når du skal afspille og lytte til din musik fra en vinyl plade.

Hvad end du har en samling af gamle plader, eller nyere vinylplader, er du sikret at lydkvaliteten er høj med en retro pladespiller tilsluttet dit musikanlæg, og en vinylplade lagt på pladespilleren.

Modellerne af pladespillere i vores sortiment, findes både med indbygget RIAA forstærker og uden, så du let kan finde din nye pladespiller hos os. Har din forstærker indbygget RIAA, kan du med fordel vælge en pladespiller uden og spare lidt penge. Hvor at en model med indbygget RIAA forstærker, gør tilslutningen og mulighederne lidt lettere og bredere.

Når vi snakker pladespillere i retro design i den lidt dyrere ende af skalaen, tilbyder vi en række modeller fra producenter, såsom Pro-Ject, Technics og Thorens. Fælles for alle disse pladespillere, er at de har god lyd, inkluderet gennemsigtigt støvlåg, og sikrer dig at lydkvaliteten er så god som den kan være fra dine plader, så at du kan læne dig tilbage og lytte med et smil på læben.


Billig pladespiller i retro design

Hvis du ønsker en mere kompakt løsning som måske endda også skal kunne tages med på farten, er en retro kuffert grammofon en god løsning. Denne type pladespiller har ofte indbyggede højttalere og kan bruges af både unge og gamle. En kuffert grammofon minder mest af alt om en retro kuffet med indbygget pladespiller.

Dette betyder at den ikke optager meget plads, da du ikke har behov for eksterne højttalere, forstærkere og lignende. Denne type kan ofte også betragtes som en "billig pladespiller", hvilket gør at mange nye kan få en smag på lyden ved vinyl, som er og bliver noget helt specielt.

Retro pladespillere leveres også ofte som mindre stereoanlæg, hvor der også er funktioner såsom bluetooth, USB stik, CD afspiller og sågar kassettebånd og radio. Disse typer af stereoanlæg, tilbyder god lyd og en alt i en løsning, hvor at højttalerne er indbyggede i samme unikke retro design. Via USB kan denne type også let forbindes til computeren, hvor du kan overspille dine plader til digital lyd.

Dette betyder at du ud over at kunne nyde lyden fra pladerne, også kan lytte til musik i digital form direkte på pladespilleren, både via kabel, eller trådløst via bluetooth.


At tilslutte pladespilleren generelt

Når du skal have tilsluttet din nye retro pladespiller, foregår dette som på andre modeller. Du skal være opmærksom på hvorvidt pladespilleren du har købt har indbygget RIAA forstærker eller ej. Typisk når vi snakker om en billig pladespiller, leveres disse ofte med indbygget RIAA, for simpel tilslutning til forstærkeren.

Har du en retro pladespiller uden RIAA forstærker, kræves det at din forstærker har en phono indgang, og indbygget RIAA. Forbind pladespilleren til denne indgang, og du kan komme igang med at nyde din musik fra vinylplader i løbet af ingen tid.

Hvis hverken din forstærker, eller pladespiller har RIAA forstærker, kræves der en ekstern RIAA forstærker, for at du kan nyde lyden fra din pick up og vinylplade ud i højttalerne.

Har du købt en pladespiller med indbygget RIAA forstærker, skal du tilslutte denne til en normal analog indgang, som også bruges til for eksempel en CD afspiller, computeren, bluetooth modtager eller lignende. Her efter er det blot et spørgsmål om at placerede vinylpladen på grammofonen og nyde musikken og den gode lyd.


Vi hjælper dig gerne med en ny pladespiller og pick up

Hos AV-Connection tilbyder vi retro pladespillere i alle prisklasser, fra de billigere modeller i form af rejse grammofoner, til pladespillere med indbygget RIAA forstærker og high-end modeller som giver dig den bedste lyd, på både gamle og nye vinylplader.

Vi har modeller fra mange forskellige producenter og tilbyder de fleste pladespillere på markedet. Så hvis du mod forventning ikke fandt hvad du var på udkig efter, eller blot søger en billig pladespiller, en pick up, kabel, eller den bedste pladespiller på markedet, så kontakt os endelig, og vi hjælper med at finde den rette grammofon afspiller til netop dig.

AM Analogis Arcam Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio DSPeaker
Elipson iFi Audio Inakustik Klipsch Lenco Marantz Marshall One For All Ortofon
Pioneer Pro-Ject Q Acoustics Rega Rotel SONOS Sonus faber Spin-Clean Sumiko
SVS Systemline Tangent Teac Technics Thorens WiiM Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket