AV-Connection Logo
Home icon Forside Retur / Reklamation Finansiering Butikker Kundeservice
Login Log ind
 
English language Dansk sprog Svenska språk
TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) BUY & TRY PÅ MANGE VARER HURTIG LEVERING FRA 29 DKK FRI FRAGT OVER 500 DKK 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Tilbud, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VAREMÆRKER / BRANDS
Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon Drilldown arrow icon
 

PLADESPILLER / GRAMMOFON – PLADESPILLERE TIL LP VINYL PLADER

Stort udvalg af pladespiller og grammofoner fra de kendte kvalitets Hi-Fi ker Rega, Pro-Ject, Audio Technica, Thorens, Lenco samt Clearaudio.


Vi har hos AV-Connection valgt primært at fokusere på de gode velkendte pladeafspiller mærker fra bla. Audio Technica, Thorens, Pro-Ject, Clearaudio, Rega og Lenco, som alle er stor-leverandør til kvalitetsbevidste LP entusiaster verden over.

Find din nye LP vinyl afspiller blandt vores store og spændende sortiment af grammofon/pladeafspiller tilbehør, pick-up, RIAA, rens- og vedligeholdelsesprodukter, samt et lille udvalg af kvalitets LP vinylplader.
Billig pladespiller
Billig pladespiller
Pladespiller med indbygget RIAA
Pladespiller med indbygget RIAA
Pladespiller med indbygget USB
Pladespiller med indbygget USB
Audio Technica pladespiller
Audio Technica pladespiller
Lenco pladespiller
Lenco pladespiller
Clearaudio pladespiller
Clearaudio pladespiller
Pro-Ject pladespiller
Pro-Ject pladespiller
Rega pladespiller
Rega pladespiller
Technics pladespiller
Technics pladespiller
Thorens pladespiller
Thorens pladespiller

PLADESPILLER PICKUP OG STYLUS

Stort udvalg af kvalitets gramofon pickups i mange varianter fra kendte mærker fra Ortofon, Rega, Audio-Technica og ClearAudio.  SE MERE
Ortofon pickup og stylus
Ortofon pickup og stylus
Rega pickup
Rega pickup
Audio-Technica pickup
Audio-Technica pickup
Audio-Technica Stylus
Audio-Technica Stylus
Audio-Technica DJ pickup
Audio-Technica DJ pickup
Clearaudio pickup
Clearaudio pickup
Pro-Ject Pick it pickup og stylus
Pro-Ject Pick it pickup og stylus
Sumiko pickup
Sumiko pickup
Sumiko Stylus
Sumiko Stylus
 

PLADESPILLER TILBEHØR

Her findes alt i pladespiller tilbehør og reservedele, bl.a. pladespiller hylder, pladestrammere, single adaptere, måtter, remme, strømforsyninger og opgraderingsudstyr.  SE MERE
RIAA forstærker
RIAA forstærker
LP pladestrammer
LP pladestrammer
LP single adapter
LP single adapter
Pladespiller hylde
Pladespiller hylde
Pladespiller justering
Pladespiller justering
Pladespiller kabler
Pladespiller kabler
Pladespiller måtte
Pladespiller måtte
Pladespiller opgradering
Pladespiller opgradering
Pladespiller rem
Pladespiller rem
Pladespiller støvlåg og opbevaring
Pladespiller støvlåg og opbevaring
Pladespiller strømforsyning
Pladespiller strømforsyning
LP tilbehør
LP tilbehør
LP vinyl-plader
LP vinyl-plader
 

PLADESPILLER TONEARM OG HEADSHELL

Udvalg af kvalitets pladespiller/grammofon-tonearme samt tilbehør til tonearme.  SE MERE
Clearaudio tonearm
Clearaudio tonearm
Rega tonearm
Rega tonearm
Pladespiller headshell
Pladespiller headshell
Tonearm løfter
Tonearm løfter
 

PLADESPILLER RENS OG RENGØRING

Renseudstyr til LP plader, pladevaskere, gramofon pickup børster og meget mere.  SE MERE
LP pladebørste og væske
LP pladebørste og væske
Pickup / stylus børste og rensevæske
Pickup / stylus børste og rensevæske
Pladespiller vedligehold
Pladespiller vedligehold
Pladevasker og tilbehør
Pladevasker og tilbehør
Pladespiller rensesæt / gaveæsker
Pladespiller rensesæt / gaveæsker

Pladespiller/grammofon

En pladespiller eller grammofon bruges til at afspille LP-vinylplader og var standarden inden for musikafspilning, indtil CD'en kom frem. Med CD'ens indtog uddøde pladespilleren stort set, men inden for de seneste år er den igen dukket op på markedet.

Der ses særligt blandt unge en stigende interesse for pladespillere og LP-vinylplader, og det er igen blevet "hipt" at afspille musik på den måde frem for at vælge CD'er eller streaming. Her hos AV-Connection kan du naturligvis finde et bredt udvalg af pladespillere samt diverse former for tilbehør til disse.

Vinyl eller digital musikafspilning?
Debatten om, hvorvidt LP-vinylplader eller digitale lydsignaler giver den bedste musikoplevelse, vil sandsynligvis aldrig få ende. Der er yderst passionerede musikelskere og -kendere i begge lejre, og derfor er man endnu ikke nået til enighed om, hvad der reelt set giver det bedste lydbillede.

Fortalerne for digital musikafspilning påpeger, at lyden på denne måde er mere ren. Dertil kommer, at de digitale lydsignaler dækker over et større spektrum rent frekvensmæssigt, end LP-vinylpladerne gør.

De, der bekender sig til LP-vinylpladerne, mener, at de giver en mere lyttevenlig musikoplevelse. Det skyldes, at tonerne bliver blødere og rundere med LP. Desuden mener tilhængerne af denne form for afspilning, at man med LP får et mere naturligt lydbillede, end man gør, hvis man afspiller musik digitalt.

Både musikelskere og prominente kendere fra branchen er gået ind i debatten om, hvilken afspilningsmetode der er den bedste. Debatten ser ikke ud til slutte lige foreløbigt, men én ting er sikkert: Pladespilleren har gennemgået en renæssance.

Pladespilleren har fået en renæssance
De fleste i den yngre generation er vokset op med CD'er og senere MP3-filer og streaming. Som ung har du måske set dine forældres gamle pladesamlinger i kælderen eller på loftet, men I har aldrig haft en grammofon eller pladespiller i huset.

I dag er særligt de unge begyndt at vise interesse for pladespillere og LP-vinyler. Gamle, støvede pladesamlinger bliver fundet frem fra gemmerne, og på tværs af generationer går man på opdagelse i disse.

Pladespillerens renæssance betyder, at flere fra den "oprindelige" grammofongeneration igen får mulighed for at dykke ned i det musikformat, de er vokset op med. For den yngre generation kan den nye interesse for pladespillere skyldes, at der i en hektisk hverdag er behov for og lyst til at sætte tempoet ned. Det kan du gøre med en pladespiller.

Tid til fordybelse med en pladespiller
Når du afspiller musik på din pladespiller eller grammofon, har du en fysisk plade, som typisk kommer i et flot sleeve. Denne plade skal anbringes korrekt på pladespillerens pladetallerken, og pickuppen skal placeres nænsomt på pladen. Du skal med andre ord arbejde lidt for at få den gode musikoplevelse.

Netop det faktum, at der ligger noget arbejde bag, er sandsynligvis noget af det, der har været med til igen at gøre pladespilleren populær. Vi er i dag vant til, at alting går hurtigt, og at vi kan downloade eller streame al vores musik. Det eneste, det kræver af dig, er, at du trykker play på din afspilningsenhed.

Med en grammofon eller pladespiller ligger der noget forberedelse forud for musikoplevelsen, og det kan betyde, at du fordyber dig mere i musikken. Hvor streamet eller downloadet musik ofte kommer til at fungere som baggrundsstøj, er der tilsyneladende en del mennesker, der føler, at de i højere grad indlever og fordyber sig i musikken, når den bliver afspillet på en pladespiller.

Mange forskellige pladespillere
Netop fordi den kære pladespiller har gennemgået en renæssance, er der i dag også et væld af forskellige modeller at vælge imellem. Du kan naturligvis finde et bredt udvalg af dem her hos AV-Connection.

Er du på udkig efter en pladespiller, du nemt kan tage med dig, eller som du nemt kan pakke sammen derhjemme, når den ikke er i brug? Så skal du overveje en kuffertgrammofon eller rejsegrammofon. Vil du gøre din pladespiller til en del af dit anlæg, kan du finde masser af modeller, der er ideelle til netop det formål. I dem er der ikke indbyggede højttalere.

Ønsker du at lytte til LP-vinylplader, når du er på farten, kan du desuden finde pladespillere med indbygget USB. Det gør det muligt for dig at lagre signalet fra pladespilleren digitalt. På den måde får du det bedste fra både den digitale og analoge verden.

Få gode musikoplevelser med din pladespiller
En pladespiller eller grammofon er i princippet en primitiv lydkilde, og derfor skal du også tage dine forbehold, hvis du vil have en god musikoplevelse med din pladespiller.

En pladespiller består af en elektromotor, der driver LP-vinylpladen rundt med den rette hastighed. Hastigheden skal normalt være på 33 eller 45 omdrejninger i minuttet afhængigt af størrelsen på LP-vinylpladen.

Musikken lagres i riller på LP-vinylpladerne, og det er højdevariationer i disse riller, der indeholder informationer om musikken. Informationerne aflæses ved hjælp af en særlig nål, som er en del af den såkaldte pickup. Den sidder for enden af en tonearm med modvægt. De vibrationer, der skabes, når pickupnålen rører rillerne i LP-vinylpladen, generer strøm, som bliver til musik ved hjælp af en forstærker.

Teknikken er meget følsom, og der skal kun ganske lidt til for at forstyrre lydsignalet og dermed ødelægge musikoplevelsen. Derfor er det også væsentligt, at din pladespiller eller grammofon bliver placeret på en jævn og stabil overflade. Placeres pladespilleren ikke korrekt, kan du risikere, at resonans og vibrationer forplanter sig i pladespilleren, og det fører til dårlig lyd.

Du skal desuden sørge for at holde din pladespiller ren og pæn, da støv på pladespilleren kan føre til forstyrrelser i lydsignalet. Derfor kommer mange pladespillere også med et støvlåg. Det skal være slået ned, når din pladespiller ikke er i brug. Når du bruger den, skal du imidlertid sørge for, at støvlåget er åbent.

Pladespillere og tilbehør
En af de ting der kræves når det kommer til afspilning af vinyl, fra en pladespiller, er en forforstærker også kaldet en RIAA. En RIAA kan enten være indbygget direkte ind i pladespilleren, ens forstærker eller aktive højtaler.
Her hos AV-Connection kan du finde alverdens forskellige pladespillere. Har din forstærker pladespillerindgang, vil den som regel være mærket "phono", og så kan du nemt og hurtigt tilslutte din pladespiller direkte til forstærkeren.

Er der ikke pladespillerindgang i din forstærker eller pladespiller, er du nødt til at tilkøbe en separat RIAA-forstærker eller købe en pladespiller med indbygget RIAA-forstærker.

Uanset hvilken løsning der giver bedst mening for dig, kan du finde din nye pladespiller i vores udvalg. Dertil kommer, at du kan tilkøbe diverse former for tilbehør såsom pickupper og tonearme samt rengøringsudstyr til pladespillere.

Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge? Så må du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi deler hellere end gerne ud af vores ekspertise, så du kan komme til at nyde den sprøde knitren fra en pladespiller.

PRODUKT NYHEDER

Se alle produkt nyheder
ClearAudio professional poower, 24V, black
ClearAudio Professional Power 24V
Fra 5.575,00 DKK
Sumiko RS Black Pearl stylus
Sumiko RS Black Pearl stylus
Fra 595,00 DKK
ClearAudio professional poower, 24V, black
ClearAudio Professional Power 24V
Fra 5.575,00 DKK
Thorens TD 403 DD turntable - Black with lid
Thorens TD 403 DD pladespiller
Fra 9.995,00 DKK
Nedis AAMP2411BK RIAA, front
Pladespiller RIAA forforstærker (MM)
Fra 289,00 DKK
Sumiko Starling MC pickup
Sumiko Starling Low output MC pick-up
Fra 17.995,00 DKK
Ortofon VNL Slipmat
Ortofon DJ Slipmat, VNL
Fra 149,00 DKK
Sumiko Blue Point No.3 High output
Sumiko Blue Point No. 3 High output MC pick-up
Fra 4.495,00 DKK
Project Acryl It E
Pro-Ject Acryl It tallerken til RPM 1 Carbon
Fra 1.495,00 DKK
Sumiko RS78 stylus
Sumiko RS 78 stylus
Fra 1.495,00 DKK
Sumiko RS Oyster Stylus
Sumiko RS Oyster stylus
Fra 495,00 DKK
Audio Technica ATN-XP5 replacement stylus for XP5
Audio-Technica ATN-XP5 erstatnings stylus til XP5
Fra 469,00 DKK
Se alle produkt nyheder
 
Audio-Technica Audiovector B&O Cambridge Audio ClearAudio Cocktail Audio DSPeaker Emotiva ifi Audio
Inakustik Klipsch Lenco Marantz Mark Levinson Marshall Michi One For All Ortofon
Powergrip Pro-Ject Rega Rotel SONOS Sumiko SVS Teac Thorens
Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
• Om AV-Connection.dk
• Kundereferencer
• Handelsbetingelser
• Fortrydelse og reklamation
INFORMATION
• Bestilling
• Forsendelse / levering
• Betaling / EAN
• Buy & Try
• Prismatch
• Produktegenskaber
AKTUELT
• Produkt nyheder
• Tilbud og restsalg
• Black Friday / Black Week
• Julegave ideer
• Nyhedsbrev
• Firmagaver
BUTIKKER
• Odense
• Sønderborg
• Webshop
• Installation
• Udlejning
Tilmeld nyhedsbrev
Facebook logo   Instagram logo   LinkedIn logo   YouTube logo
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord DHL
Dankort / Visa Dankort logo Viabill logo Nordea Finance logo MobilePay logo
VISA logo VISA electron logo Mastercard logo Maestro logo
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
© Copyright AV-Connection A/S. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt.
arrow_upward shopping_basket