AV-Connection Logo
Tlf. 7442 1078 (hverdage 9-17) TLF. 7442 1078 (HVERDAGE 9-17) Buy & Try på mange varer BUY & TRY PÅ MANGE VARER Hurtig levering fra 29 DKK HURTIG LEVERING FRA 29 DKK Fri fragt over 750 DKK FRI FRAGT OVER 750 DKK 30 dages returret med prisgaranti 30 DAGES RETURRET MED PRISGARANTI  
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon
 

DISPLAYPORT KABEL

DisplayPort kabel icon

Stort udvalg af DisplayPort kabler, adaptere, konvertere og andet tilbehør til forbindelse af apparater med Displayport (DP) stik.


DisplayPort en en helt ny kabelteknologi, som på sigt afløser den traditionelle DVI standard, som oftest benyttes til forbindelse med computer og monitor. Displayport kabler fås i en alm. og en Mini-DisplayPort kabel udgave, som har væsentligt mindre stik end de traditionelle stik, og de har derfor en stor fordel hvor pladsen er et problem, f.eks. på bærbare computere.

Selve DisplayPort stikket minder meget om HDMI stik i størrelse og udforming (dog uden at være ens), og standarden er ikke direkte kompatibel med HDMI og DVI. Der findes naturligvis en lang række konvertere mellem DisplayPort og HDMI, DVI eller VGA stik. SE MERE icon

DISPLAYPORT KABEL

DisplayPort kabler icon
DisplayPort kabler
Mini DisplayPort icon
Mini DisplayPort
DisplayPort multikabler icon
DisplayPort multikabler
DisplayPort switch / omskifter icon
DisplayPort switch / omskifter
DisplayPort splitter / fordeler icon
DisplayPort splitter / fordeler

DISPLAYPORT ADAPTER / KONVERTER

Adaptere og konvertere med Displayport kabler til/fra andre kabel- eller stikforbindelser, som HDMI, DVI og VGA.  SE MERE
DisplayPort adapter icon
DisplayPort adapter
DisplayPort – DVI icon
DisplayPort – DVI
DisplayPort – HDMI icon
DisplayPort – HDMI
DisplayPort – Mini DisplayPort icon
DisplayPort – Mini DisplayPort
Displayport – USB C icon
Displayport – USB C
DisplayPort – VGA icon
DisplayPort – VGA
 

MINI DISPLAYPORT KABEL

Stort udvalg af Mini DisplayPort kabler, konvertere, adaptere og andet tilbehør til forbindelse af apparater med Mini-DisplayPort (Mini-DP) stik.  SE MERE
Mini DisplayPort kabler icon
Mini DisplayPort kabler
Mini DisplayPort – DisplayPort icon
Mini DisplayPort – DisplayPort
Mini DisplayPort – DVI icon
Mini DisplayPort – DVI
Mini DisplayPort – HDMI icon
Mini DisplayPort – HDMI
Mini Displayport – USB C icon
Mini Displayport – USB C
Mini DisplayPort – VGA icon
Mini DisplayPort – VGA
 

LÆS MERE OM DISPLAYPORT KABEL

DisplayPort kabler og signaler

Mange tillægger ikke nødvendigvis deres kabler særlig stor betydning, når de skal forbinde deres computer med andre apparater. Men faktisk kan der være stor forskel på, hvilken billede- og lydkvalitet man opnår afhængig af den specifikke kabeltype.
Er du på jagt efter en kabelløsning til at forbinde din computer med en monitor, og ønsker du hverken at gå på kompromis med billedkvaliteten eller lydoplevelsen? I så fald er er et DisplayPort-kabel formodentlig den ideelle løsning for dig.

Den helt store fordel ved DisplayPort er at den kan bruges til højere opløsninger end man kan med DVI, f.eks. til større monitorer, med opløsninger over fuld HD eller 4K. Dog kan der være en begrænsning i kabellængden.

DisplayPort er en konkurrerende standard til HDMI, hvor DisplayPort primært er beregnet til computerudstyr, og HDMI til AV- og multimedia udstyr (HD billeder, 3D, surround lyd, fjernbetjenings-signaler osv). Der kan naturligvis konverteres mellem standarderne med forskellige konvertere og adaptore.

Selve DisplayPort stikket minder meget om et HDMI stik i størrelse og udforming (uden at være ens), men er heller ikke direkte kompatibel med hverken HDMI eller DVI. Der fås naturligvis adaptorer og konvertere til de forskellige standarder. Displayport er rent faktisk en konkurrent til HDMI standarden, men den er mere beregnet til brug mellem PC og monitor, hvor HDMI primært er beregnet til AV- og multimedia udstyr. Læs mere på Wikipedia om Displayport (engelsk).

I nogle tilfælde kan Thunderbolt udgangen på en Mac benyttes som DisplayPort forbindelse, da den er bagudkompatibel.

Hvad er DisplayPort-kabler - markedets førende overførselsteknologi
Det nyeste skud på stammen inden for kabelteknologien er de såkaldte DisplayPort-kabler, der sætter helt nye og usete standarder for effektiv kobling af og overførsel mellem enheder - herunder særligt computere og monitorer.
Med udgangspunkt i den mest avancerede og førende teknologi på markedet kombinerer DisplayPort-standarden en lang række fordele, der gør den til én af de absolut mest foretrukne, stabile og kompatible forbindelsesløsninger, der i fremtiden tiltænkes at skulle erstatte tidligere kabelteknologier såsom DVI og HDMI.

DisplayPort-teknologien (ofte forkortet DP) repræsenterer både en grænseflade og en dataforbindelse, der får elektroniske enheder til at tale effektivt og gnidningsfrit sammen. Teknologien blev udviklet i 2006 af VESA (Video Electronics Standards Association) som et alternativ til og en opgraderet udgave af de tidligere standarder. Siden version 1.0 har teknologien gennemgået en rivende udvikling frem mod den nyeste version kaldet DisplayPort 1.4a. fra 2018.

Selvom HDMI-teknologien fortsat udgør den mest anvendte inden for diverse AV-udstyr, tages DisplayPort-løsningen i stigende grad i brug, da den på samme måde kan understøtte dataoverførsel i ekstremt høj kvalitet - helt op til 8K opløsning.
Denne tendens er særligt udbredt inden for computerindustrien, hvor de nyeste bærbare Pc'er mere og mere udskifter de klassiske HDMI-indgange. En udvikling, der forventes at fortsætte.

HDMI- eller DisplayPort-kabler? Same, same - but very different
For den ikke så teknisk kyndige kan HDMI-kabler og DisplayPort-kabler meget vel forekomme helt identiske. Og selvom de to kabelteknologier langt hen ad vejen kører et tæt parløb, adskiller de sig på væsentlige punkter, hvad angår deres bagvedliggende og operative system.

HDMI og nu også DisplayPort udgør kabelteknologiske tronfølgere til den tidligere standard, DVI (Digital Visual Interface), der stadig er relativt udbredt, men som efterhånden erstattes i de fleste elektroniske apparater. Hvor DVI kan håndtere analog og digitale signaler, dog kun op til 7,92 Gbit/s, udmærker HDMI og DisplayPort sig ved at kunne facilitere fuld digitale højhastighedsforbindelse - altså såkaldte "fuld digitale standarder" der kan håndtere meget højere datamængder.

Både et HDMI- og DisplayPort-kabel anvendes til at overføre billede og lyd i samme høje kvalitet - det vil sige både billede og video i fuld HD og Ultra HD samt krystalklar surroundsound. Der er dog væsensforskelle imellem de to teknologier.

Derudover udmærker DisplayPort-kablet sig ved at kunne facilitere adskillige skærmopkoblinger via ét og samme kabel, hvilket giver større frihed til at tilslutte flere skærme eller monitorer samtidig, med kun et kabel. En stor fordel, hvis du eksempelvis gerne vil arbejde med multi-screens i forbindelse med computerspil. Kræver selvfølgelig, at ens skærm understøtter dette.

Desuden bør det nævnes, at DisplayPort-teknologien stadig er ganske gratis, forstået således, at den ikke er pålagt nogle former for afgifter i modsætning til HDMI-kabler, hvor der opkræves gebyr i form af en royalty pr. enhed.

Hvorfor vælge et DisplayPort-kabel?
Foruden ovenstående fordele er der en række andre forhold, der gør DisplayPort-kablet til et oplagt og fornuftigt valg. DisplayPort kan tjene til et væld af brugsformål, der omhandler dataoverførsel mellem elektroniske enheder. Afhængig af den specifikke kabelversion kan du eksempelvis nyde godt af, bogstaveligt talt, ultraskarpe billede- og videooplevelser, da teknologien muliggør opløsning i såvel 4K2K Ultra HD og 5K Ultra HD sågar helt op til 8K. På den måde kan et DisplayPort-kabel hamle op med selv den allernyeste skærmteknologi på markedet. Perfekt til dig, der gerne vil tage din hjemmebiografoplevelse eller gaming setup til nye højder.

Dog tilhører den mest gængse anvendelse stadig i dag computerindustrien, hvor DisplayPort-kabler især gør sig godt i forbindelse med tilkobling af Pc'er med diverse skærme og monitorer. Kabel-teknologien understøtter desuden 3D-billeder og kopibeskyttelse, hvis dette skulle være et behov. Derudover er DisplayPort typisk mindre designmæssigt end de ældre DVI-stik, hvilket gør det muligt at indbygge DisplayPort-indgange i selv de smalleste bærbare computere på markedet.

Et væld af DisplayPort-kabler og tilbehør hos AV-Connection
Uanset hvilken type DisplayPort-kabel du er på jagt efter, vil du uden tvivl kunne finde en model i vores online-sortiment, der matcher netop dine elektroniske enheder. Vi forhandler en lang række DisplayPort-kabler i forskellige længder og mål for maksimal opløsning.

Foruden almindelige DisplayPort-kabler og mini DisplayPort-kabler er vi desuden leveringsdygtige i adskillige DisplayPort-adaptere til såvel DVI- og HDMI-stik samt VGA-stik. På den måde undgår du potentielle kompatibilitetsproblemer, og du kan ubesværet nyde godt af lynhurtige dataoverførselshastigheder samt ikke mindst ultraskarp billed- og lydkvalitet i hjemmet.

Gå på opdagelse i vores online-sortiment her på siden og bestil dit nye DisplayPort-kabel allerede i dag, så du (eller rettere dine elektroniske enheder) kan blive godt kørende.

Ønsker du at vide mere om Displayport version, opløsninger og egenskaber?

Se mere på Wikipedia om Displayport for detaljeret teknisk beskrivelse (engelsk).


4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend Radial
Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink Wago
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
Dankort / Visa Dankort logo MobilePay logo Viabill logo Express Bank VISA logo VISA electron logo Mastercard logo Maestro logo
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: info@av-connection.com
© Copyright AV-Connection A/S. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt.
arrow_upward shopping_basket