AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

USB KABEL – ADAPTERE, DOCKS OG TILBEHØR TIL USB

Stort udvalg af USB kabel, USB stik og USB adaptere samt konvertere, strømforsyninger, tilbehør og meget andet. SE MERE icon

USB-C kabel icon
USB-C kabel
USB 2.0 kabel icon
USB 2.0 kabel
USB 3.0 kabel icon
USB 3.0 kabel
USB 4.0 kabel icon
USB 4.0 kabel
Lightning kabler icon
Lightning kabler
Thunderbolt kabler icon
Thunderbolt kabler
USB ladekabler icon
USB ladekabler
USB adapter og konverter icon
USB adapter og konverter
USB udstyr og tilbehør icon
USB udstyr og tilbehør
 

USB kabel USB video konverter icon

Hos AV-Connection har vi et stort udvalg af USB kabler i alle typer, længder, modeller og tilbehør dertil. Vi tilbyder også en lang række originale kabler, til produkter som for eksempel Apple med blandt andet Lightning stik. Vi har altid masser af varer på lager til hurtig levering, som let kan bestilles online på vores hjemmeside.

Har du spørgsmål til et af vores produkter såsom USB kabel, forskellige længder, typer eller noget andet, sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig med at finde de rette USB kabler til netop dit behov.


Valg af USB kabel - Hvad skal være opmærksom på?

Der er, som udgangspunkt, tre ting man skal være opmærksom på når man skal købe et USB kabel.

Hvilken type USB-stik skal der side på kablet- Hvilke USB stik bruger de produkter, kablet skal fungere med?

Hvor hurtigt skal kablet kunne overføre data- Hvilken standard skal du vælge, for at få et kabel der opfylder dine krav til hastighed og båndbredde. USB 3.0, USB 2.0 eller sågar USB 4.0?

Hvad skal kablet have af specielle features- HDMI, DVI, Thunderbolt, Power Delivery, ekstra hårdført med videre.

Ved at huske de tre ting listet ovenfor, kan du nogenlunde hurtigt spore dig ind på hvilket USB kabel du har behov for. Der findes rigtig mange USB kabler på vores webshop og i vores sortiment, så det kan hurtigt blive lidt meget - du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål.

USB-C kabler er af den nyeste type, og denne type stik bruges til rigtig mange formål i dag. USB-C stikket bruges også til kabler med andre specifikationer og muligheder. For eksempel Lightning kabler til Apple produkter, eller i form af Thunderbolt, og findes i mange forskellige længder.

USB-C til USB-C kabler kan ofte klare store mængder af data, samt strøm. Dette er hvorfor at denne type USB kabler ofte bruges til for eksempel en tablet eller sågar bærbar computer til opladning og data på samme tid.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR KABLER & TILBEHØR

LÆS MERE OM USB KABEL | ADAPTERE, DOCKS OG TILBEHØR TIL USB

Hvad er USB og hvad bruges det til?

Universal Serial Bus som det hedder rent teknisk - er en forbindelses protokol der bruges primært til tilslutning af IT-udstyr til computere, såsom printere, eksterne harddiske, scannere, kameraer, osv. Det er også nogle af de mest udbredte kabler til opladning, samt tilslutning af diverse smarte enheder, såsom smartphones og tablets.

USB-kabler benyttes også i Hi-Fi sammenhæng. Du vil som oftest se et USB kabel med USB-A i den ene ende, og USB-B i den modsatte, mellem computer og en DAC, for digital overførsel af lyd, i den reneste form igennem et kabel uden noget tab.

Der findes dedikerede Hi-Fi USB kabler som er specielt fremstillet til formålet, som kan findes i vores sortiment. Disse er som regel altid i 2.0 formatet, som er den standard der har været brugt i mange år, og stadig er meget udbredt - selvom den ikke giver den hurtigste elektroniske forbindelse, er dette kablet du skal bruge de mellem to enheder, når vi snakker computer og DAC.

Et Hi-Fi orienteret USB kabel har som regel stik en en bedre kvalitet, sammenlignet med normale USB kabler. Derudover er et Hi-Fi USB kabel også ofte skærmet bedre, hvilket fysisk gør dem noget tykkere, og mere lækre at bruge, samtidig med at de ofte også kan have en speciel farve for at højne kvaliteten yderligere.

Vi har USB kabler i mange farve varianter og enhver kategori til ethvert behov. De mest populære kabler er Micro-USB, samt USB-C kabler til telefon, tablets og lignende. Mens at USB A til USB B kabler som nævnt er den mest udbredte og populære type til normalt Hi-Fi brug.


USB C, USB A, Micro USB - Hvad er hvad?

USB-stik findes i mange forskellige varianter, hvor de mest almindelige er USB A-, B- og C-stikket. Hertil kommer Mini-USB og Micro-USB-kabler, som oftest bruges i transportabelt udstyr, som ikke har fysik plads til de "store" USB-stik.

USB-C stikket er dog ved at overtage dem alle- og dette er ikke uden grund. USB-C er den nyeste standard, indenfor USB stik, og er stille ved at indtage tronen, som det mest brugte stik.

Dette er der flere årsager til. Sammenlignet med andre USB kabler og stik, kan USB-C vendes begge veje og stadig fungere, hvor at alle andre USB stik og kabler skal vende korrekt og kun passer i på én måde. Derudover tillader USB-C også at flytte meget data - hurtigt. Hastigheden på et USB-C kabel er som regel altid indenfor USB 3.0 standarden eller over, og de findes i mange forskellige længder.

Herunder, vil vi kort gennemgå de mest udbredte USB stik der benyttes på de USB kabler der bruges i 2022:

USB-A stikket findes normalt i computere, USB-hubs, forstærkere osv. USB-B stikket findes oftest i det eksterne udstyr såsom printere, DACs og eksterne drev, der skal tilkobles til computeren. Derfor kommer USB kabler typisk som det der kaldes et USB A-B kabel - altså et kabel med USB-A stik i den ene ende, og USB-B i den anden. Disse fås fra en halv meter og op til kabler på 5 meter eller mere.

USB Mini-B og, især USB Micro-B stikkene er noget de fleste kan genkende. Micro og Mini USB-B har været brugt - og bruges stadig - i forbindelse med opladning og dataoverførelse, af utrolig mange mindre enheder. Især smartphones, eksterne harddiske og tablets, har været en stor grund til USB Mini-B og USB Micro-B store udbredelse. Disse typer af stik er dog så småt ved at blive udfaset i 2022, og der går nok ikke lang tid før disse er overgået til USB-C stik i stedet.

Af lignende Mini-USB stik, i den mindre størrelse, kommer USB Mini-A, USB Mini-AB, USB Micro-A og USB Micro-AB. Disse varierer i facon og lidt i størrelse, men kan, i bund og grund, det samme - De er bare ikke helt så brugte som USB Mini-B og USB Micro-B stikkene.

USB-C er som nævnt det nyeste skud på stammen og det ser ud til, at det er kommet for og blive.

USB-C stikket er fysisk mindre end det klassiske USB-A stik, men det kan håndtere meget mere end sin forgænger. Det er et stik der allerede er meget udbredt og kan findes i alt fra computere, smartphones, tablets, kameraer, eksterne harddiske, høretelefoner - listen er lang, voksende og nærmest uden ende.

USB-C stikket er også det eneste stik der, indtil videre, understøtter den nye USB 4.0 standard, og naturligvis alt derunder, såsom USB 2.0, USB 3.0 med videre. Har du en computer af nyere dato, har denne med stor sandsynlighed også et eller flere USB-C stik, i USB 3.0 format eller hurtigere.


USB-standarder

Når man snakker om USB kan man ikke undgå og komme ind på overførelse af data og her er det, at de forskellige USB standarder kan hjælpe os. Vi har her lavet en lille oversigt, som lidt nemmere kan skabe forståelse for, hvad de forskellige USB-standarder kan og hvad de hedder.

De seneste par år er denne liste og oversigt blevet noget mere rodet end tidligere. Dette skyldes at der nu findes USB 3.0 / USB 3.1 standard i forskellige generationer, som kan flytte forskellige mængder af data.

Så selvom navnet på de forskellige USB kabler og standarder minder om hinanden, kan forskellene være ret store på de enkelte modeller af kabler, selv fra samme producent.

Du er altid velkommen kontakte os, hvis du gerne vil vide mere om et specifikt USB kabel, eller har brug for hjælp til at finde ud af præcist hvilket kabel du står og mangler. Hvad end det skal benyttes til opladning af telefon, kameraer, printere eller noget en helt anden enhed.


Features på USB kabler

Skal ens kabel kunne mere end bare at oplade og overføre data, så skal man have et specielt USB kabel. Det kan for eksempel være at du ønsker dit USB kabel skal kunne overføre billede og lyd. Her skal man sikre sig at kablet kan håndtere dette, inden man køber.

En af de meget brugte stik til netop billede og lyd er HDMI, og til det kan man få USB til HDMI adaptere- de mest almindelige er med USB-C stik, da denne standard af stik kan langt mere end for eksempel USB A og Micro USB, hvilket giver mange ekstra muligheder.

USB-C stikket kan håndtere HDMI, DVI og Displayport direkte og der skal derfor ikke først en speciel konverter på, eller en bestemt protokol, som med tidligere generationer af USB.

Med fremgangen af USB C kabler, har dette også bragt andre features såsom Power Delivery til markedet. Dette er en feature som et USB kabel kan have, som før at det egner sig til at oplade væsentligt hurtigere og kraftigere, end et traditionelt USB kabel med A eller B stik for eksempel.

En anden lignende feature er Quick Charge, som reelt set går ud på det samme som Power Delivery, dog kan et USB kabel med Qucik Charge ikke klare de helt samme oplade hastigheder og mængder af strøm, som et USB kabel med Power Delivery kan.

4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestroViabill
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket