AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

HDMI KABEL – SPLITTER, SWITCH OG ADAPTERE

Kæmpe udvalg af HDMI kabler, adaptere, stik og tilbehør i mange længder og variationer. SE MERE icon

High-Speed HDMI 1.4 icon Premium High Speed HDMI 2.0 icon Ultra High Speed HDMI 2.1 icon

HDMI KABLER EFTER TYPE

HDMI kabler icon
HDMI kabler
Mini HDMI kabler icon
Mini HDMI kabler
Micro HDMI kabler icon
Micro HDMI kabler
HDMI forlænger icon
HDMI forlænger
Langt HDMI kabel icon
Langt HDMI kabel
Tyndt / fladt HDMI kabel icon
Tyndt / fladt HDMI kabel
HDMI vinkel icon
HDMI vinkel
 

HDMI ELEKTRONIK OG TILBEHØR

HDMI adapter / konverter icon
HDMI adapter / konverter
HDMI splitter icon
HDMI splitter
HDMI switch icon
HDMI switch
HDMI lyd extractor icon
HDMI lyd extractor
HDMI processor/scaler icon
HDMI processor/scaler
Trådløs HDMI icon
Trådløs HDMI
HDMI værktøj og tester icon
HDMI værktøj og tester
HDMI HDBaseT icon
HDMI HDBaseT
HDMI stik icon
HDMI stik
HDMI vægstik icon
HDMI vægstik

HDMI kabel

Hvilket HDMI kabel skal jeg vælge?

Hurtigt overblik over de 3 aktuelle HDMI standarder. Husk HDMI standarderne er bagudkompatible, så vælg hellere en højere HDMI standard, fremfor en lavere, så du ikke møder begrænsninger ved senere udskiftning af udstyr.

  • HDMI 1.4: High Speed HDMI (10.2 Gbps) til Full-HD, ARC og 4K@30hz signaler på korte kabler.
  • HDMI 2.0b: Premium High Speed HDMI (18 Gbps) understøtter Ultra HD opløsning, ARC og 4K@60hz og HDR.
  • HDMI 2.1: Ultra High Speed HDMI (48 Gbps) til høje opløsninger på 4k@120hz og højere, samt eARC. Perfekt til nyeste TV og spillekonsoller.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR BILLEDKABLER

LÆS MERE OM HDMI KABEL | SPLITTER, SWITCH OG ADAPTERE

Hvad er et HDMI kabel?

HDMI bruges i alle nye TV, projektorer og multimedieenheder såsom Apple TV, Blu-Ray afspillere, digitale TV-bokse, computere og spillekonsoller som Playstation, Xbox osv. HDMI kabler overfører højtopløselige billede formater i Fuld HD, 4K, 8K og sågar 10K opløsning, samtidig med digital lyd, og understøtter de nyeste ukomprimerede lyd-formater, som Dolby Atmos & DTS:X.

Ved at benytte et digitalt HDMI kabel opnås den ypperste billedkvalitet, da konverteringer til analoge videosignaler og tilbage igen helt undgås i dette rene digitale signal. Dette giver et skarpt billede, høj kontrast, større dybde og superflotte farver.


Hvor langt kan et HDMI kabel være?

HDMI kablerne fås i længder fra under en halv meter, og op til 100 meter+. På de lange længder er teknikken indvendigt ofte ændret til optisk, for ikke at miste signalet på de lange kabel træk.

De optiske HDMI kabler er oftest certificerede Ultra High Speed HDMI kabler, også kendt som et HDMI 2.1 kabel. Et HDMI 2.1 kabel kan opnå en maksimal opløsning på 8K, med HDR/Dolby Vision support for den absolut bedst mulige oplevelse muligt i 2022 og de næste mange år.


HDMI kabler til 4K Ultra HD- og HD-lydformater

HDMI kabler overfører højtopløselige billedformater i Fuld HD, 4K opløsning og sågar helt op til 10K med den nyeste 2.1 version, som både findes som traditionelle kobber kabler, eller i mere avancerede optiske/hybrid versioner som blandt andet er ideelle til længere kabeltræk.

HDMI-standarden gør dog lige så store underværker for lydkvaliteten, hvor der kan overføres 32 kanals digital lyd i de nye ukomprimerede DTS HD Master Audio og Dolby True HD formater, samt at der er support for den opdaterede HDMI eARC teknologi.

Hvor at tidligere HDMI versioner havde en begrænset båndbredde, åbner den nye HDMI 2.1 standard op for ny muligheder når det kommer til det signal der kan sendes igennem. Ud over at kunne køre med høje opløsninger, tilbyder et moderne HDMI kabel i 2.1 version, også fuld understøttelse for features som HDR og Dolby Vision, som er med til at give dig den absolut bedste oplevelse, helt uden adaptere eller andet.


Billigt eller dyrt HDMI kabel

HDMI-standarden udvikler sig løbende i takt med teknikken, men hvad kablerne angår, er de som udgangspunkt kompatible både bagud og fremadrettet, dvs. Standard- og High Speed HDMI-kabler kan bruges til alle formål, dog naturligvis med tanke på kabelkvalitet i forhold til kabellængde, støjforhold mv.

Et langt HDMI kabel er mere tilbøjeligt til at modtage støj, da der fysisk er mere kobber/ledere i kablet, som kan ødelægge signalet. Derfor kan det være en fordel at vælge et kabel i god kvalitet der understøtter det du har behov for, når du skal trække dit HDMI kabel langt.

Du kan groft sagt aldrig købe et HDMI kabel der er for godt - kun den anden vej. Hvis du for eksempel ønsker at køre med 4K UHD opløsning på et billigt kabel, er du begrænset af den længde du vælger kablet i, da det kræver et High Speed HDMI kabel for at dette kan lade sig gøre på længere træk på over 2-3 meter.

Eftersom at HDMI kabler findes i alle prisklasser, og selv de nyeste HDMI kabler i version 2.1 fås til billige penge, er det en god ide altid at købe et HDMI kabel der er bedre end det du måske skal bruge det til lige nu, og understøtter de seneste standarder.


Forskellige HDMI-stiktyper

Hvor der er forskellige versioner af HDMI kabler, er der også forskellige stiktyper, alt afhængigt af hvilket udstyr kablet skal passe til:

• HDMI stik type A er den mest almindelige HDMI stiktype, og benyttes i rigtig mange løsninger mellem forskelligt AV-udstyr. Alle HDMI kabler er kompatible med alle aktuelle standarder som SDTV, EDTV, HDTV, UHD og 4K. Lyd- og billedkvaliteten kan afhænge af kablets egen kvalitet, længde og støjforhold.

• HDMI stik type B blev lanceret samtidig med HDMI A stikkene. Formålet med HDMI B stikket er at skabe et dobbeltlink til DVD-I video. HDMI B har aldrig været brugt i nogle produkter, da HDMI 1.3's introduktion gjorde, at det nyere singlelink overgik HDMI B's dobbeltlink i hastighed.

• HDMI stik type C (Mini HDMI) er, som navnet antyder, en mindre udgave af det almindelige HDMI A stik. HDMI C stikkene lader dig koble dine bærbare enheder, der ikke har plads til et stort HDMI-stik, til din computer eller Tv-skærm. Enkelte bærbare kommer også med Mini HDMI-indgang, hvorfor dit almindelige HDMI-kabel ikke kan forbindes dertil uden en adapter, eller kabel med Mini HDMI.

• HDMI stik type D (Micro HDMI) er et endnu mindre HDMI stik, der bruges til at forbinde mindre enheder til computer og TV. Det kan være et digitalkamera, der har en Micro HDMI-indgang, som du vil forbinde til dit fjernsyn, der har HDMI A-indgang.

• Trådløs HDMI er den usynlige HDMI-forbindelse. Det er et smart alternativ, hvis du ønsker at forbinde to enheder, der ikke kan forbindes med kabel direkte. Vi anbefaler altid, at du bruger kabel til at forbinde HDMI-enheder med hinanden, hvis det kan lade sig gøre. Dog har vi nogle produkter, der kan trække den tunge HDMI-forbindelse trådløst, enten som HDMI-kit eller med dongle/adapter, som du sætter i dit TV.


Hvad er et HDMI 2.0b (Premium High Speed) kabel?

En stor opdatering af HDMI-standarden var ved version 2.0 / 2.0b. Det er en opdateret version af HDMI 2.0, der primært er tiltænkt billedkvaliteten i 4K Ultra HD i 50/60 Hz video. HDMI 2.0b bruges også til dual screen, eksempelvis til spil, og så understøtter HDMI 2.0b 21:9-formatet. På lydsiden understøtter HDMI 2.0b op til 32 lydkanaler og fire lydsignaler samtidigt.

HDMI 2.0b har stadig de almindelige funktioner og billedformater, som man kender fra HDMI 1.4-standarden.


Hvad er et HDMI 2.1 (Ultra High Speed) kabel?

Med den nyeste HDMI 2.1-standard, sker der for første gang en fysisk opdatering af HDMI-stikket og kablet. Der har siden starten været et par enkelte ubrugte ben forbindelser i HDMI-stikket som bruges nu.

Disse kan nu komme i anvendelse til højt krævende billede- og lydoverførsler, så som 8K og 10K opløsning og eARC lydoverførsel med HD lyd. Det er derfor nødvendigt med nyt Ultra High Speed HDMI-kabel, hvis man har udstyr der skal benytte 8K opløsning eller 4K ved 120 Hz.


Hvad er forskellen på HDMI, DVI og Displayport?

HDMI vs DVI:

HDMI er direkte bagud kompatibel med DVI. Ved at benytte et HDMI kabel til dit DVI udstyr, betyder det at du undgår, at kvaliteten bliver værre på grund af konverteringsforstyrrelser, når signalet konverteres fra analogt til digitalt og tilbage igen. HDMI-forbindelsen giver dig med andre ord, flere detaljer, færre fejl og en uovertruffen visning af farver og billeder i enhver opløsning.


HDMI vs Displayport:

DisplayPort har modsat et HDMI kabel en låsemekanisme, og kan derved fastgøres når det stikkes i porten. Derudover kan den seneste Displayport 1.4 standard, flytte omkring samme mængde data som et HDMI 2.1 kabel. Det betyder op til 4K HDR ved 120 Hertz, hvilket også er hvad et Ultra High Speed HDMI kabel, maksimalt er i stand til at overføre.


HDMI tilbehør og udstyr

Se også vores udvalg af HDMI adapter/konverter, HDMI splitter og HDMI switch, hvis du ønsker at dele et HDMI signal ud til flere skærme eller konverterer et HDMI signal til noget andet.
4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket