AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

KOAXIAL DIGITAL KABEL – RCA SPDIF lydkabler

Digitalt koaksial lydkabel på 75 Ohm til digital lydoverførsel med Phono RCA stik. Coax lydkabler benyttes oftest mellem CD afspiller og forstærker. SE MERE icon

Lindy
Lindy Cromo Line Digitalt coaxial lydkabel
Cromo digitalt coaxial lydkabel
Priser fra 79,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Inakustik
Inakustik Premium coaxial audio/Composite video kabel
Inakustik Premium koaxial audio kabel
Priser fra 189 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
SUPRA
SUPRA Trico PPX digital coax cable
SUPRA Trico digital koaxial lydkabel
Priser fra 399 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Inakustik
Inakustik Excellence Coaxial digital kabel
Inakustik Excellence Coaxial digital kabel
Priser fra 489 DKK
QED
QED Reference Digital audio 40 koaxial kabel
QED Reference 40 Digital koaxial lydkabel
Priser fra 789 DKK
SUPRA
SUPRA DIGITAL RCA EXCALIBUR RHODIUM
SUPRA Excalibur Rhodium Digital RCA koaxial lydkab...
Priser fra 949 DKK
SPDIF koaxial digital adapter lydkabel (3.5 mm. MiniJack - Phono RCA)
SPDIF digital koaxial adapter lydkabel | Phono RCA...
Priser fra 40,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star

Koaxial digital kabel Koaxial digital kabel icon

Her findes et stor udvalg af koax digital audio kabler og tilbehør. Et ubalanceret digitale koax lydkabel benyttes til digital overførsel af stereo eller multikanals lyd. Et digital coaxialkabel benyttes f.eks. til forbindelse af en medie afspiller, settop boks, DVD- eller CD afspiller til en forstærker eller soundbar. Koaxkablerne er enten via RCA eller 3.5 mm. MiniJack stik, hvor de optiske lydkabler er med Toslink stik.

Til overførsel af et ubalanceret digital lydsignal benyttes et 75 Ohms koaxkabel, det er vigtigt at kablet har en impedans på 75 Ohm og er godt skærmet, da reflektioner i kablet og støjpåvirkning kan ødelægge timingen i signalet, og der kan opstå jitter (elektronisk støj) i lyden. Det samme kan opstå i et optisk kabel, her blot i forbindelsen med overgangen fra et elektronisk signal til et optisk. Professionelle digital audio kabler er dog balanceret og benytter et 110 Ohms kabel med XLR stik, hvilket er endnu mere modstandsdygtigt mod støj og lange længder.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR DIGITAL LYDKABEL

MERE INFO OM KOAXIAL DIGITAL KABEL – RCA SPDIF LYDKABLER

Koax eller Optisk digital kabel?

Der er mange delte meninger om det er bedst at benytte af digital koaxial kabler og optiske kabler, men vores anbefalinger er at man benytter koaxial kabler på specielt korte kabeltræk og hvor lydkvaliteten er vigtigst. Til lange kabeltræk kan optiske kabler have visse fordele, da der ikke er meget modstand i et lyslederkabel frem for et koaxkabel; men det skal opvejes med de potentielle tab i overgangen fra elektrisk til lys og tilbage igen i apparaterne der kobles sammen. Alt dette er dog primært vigtigt at have i baghovedet ved high-end anlæg, ved tilslutning alm. modtagerbokse, billige DVD afspillere, osv. bør man kigge på hvad der er smartest rent praktisk og hvilke tilslutningsmuligheder der er til rådighed.

Hvad benyttes Mini Toslink kabler til?

For tilslutning af f.eks. bærbare computere, Google Chromecast Audio med SPDIF udgang, benyttes ofte en kombineret stereo og optisk udgang, i form af et MiniJack / MiniToslink stik. For at forbinde sådanne enheder til et anlæg digital, benyttes MiniToslink - Toslink kabler.

SPDIF - Digital lyd

Ved at benytte et digital kabel, enten koaxialt, optisk eller via HDMI, kan man overføre digitale lydsignaler i flere kanaler med blot et kabel uden tab; og opnår derfor den bedste overførsel.

SPDIF som kablerne også ofte kaldes, er blot en generel forkortelse af digitale lydoverførsler, som bruges om forbindelse med både koax- og optiske kabler, og står for "Sony Philips Digital Interface". SPDIF står derfor ikke for en bestemt type overførsel af digitale signaler, men blot at det er en digital forbindelse, der oftest benyttes om digitale lydforbindelser i en computer.

Digital lydunderstøttelse

Et Toslink kabel kan håndtere et lydsignal op til 5.1 surround, med en formatunderstøttelse op til Dolby DTS, dette betyder dermed mod manges forventning, at et Toslink kabel altså har en lavere lyd-understøttelses-kapacitet end f.eks. et HDMI kabel, da HDMI standarden sagtens kan håndtere lyd formater såsom: DOLBY TRUE HD og DTS MASTER HD, helt op til en 32 kanals audio gengivelse.

Trods at HDMI måske kan håndtere flere formater og kanaler end et Toslink kabel, så er Toslink standarden stadig en af de mest udbredte lyd-overførsels standarder der findes til hjemme Hi-Fi, da Toslink er utrolig stabilt og ikke påvirkes af "RF støj" eller "ground loops" og til alm. Tv- eller computerbrug er 5.1 og DTS oftest mere end rigeligt.
4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestro
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket