AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

TRÅDLØST NETVÆRK – TRÅDLØST LAN OG MOBILT INTERNET

Udvalg af udstyr til Wi-Fi netværk og 4G/5G mobilt bredbånd. Der ydes IKKE support i forbindelse med installation af produkterne. SE MERE icon

Ubiquiti Unifi netværk icon Strong Mesh icon
Trådløse Accesspoints og Mesh netværk icon
Trådløse Accesspoints og Mesh netværk
Wi-Fi antenner icon
Wi-Fi antenner
Wi-Fi forlænger / repeater icon
Wi-Fi forlænger / repeater
4G/5G router og modem icon
4G/5G router og modem
Netværkskabler- og udstyr icon
Netværkskabler- og udstyr

Trådløst netværk Netværkskabler- og udstyr icon

Et stabilt trådløst netværk er et abosolut must, når der skal streames stabilt i høj hastighed og kvalitet. Uanset om det er musik- eller video-streaming, og om det foregår via Apple Airplay, Google Chromecast eller direkte fra en TV boks eller Hi-Fi streaming afspiller.

Vi anbefaler altid man får en Wi-Fi løsning der passer til det individuelle behov, uanset om det er en mobil bredbåndsløsning med indbygget Wi-Fi eller en større villa med behov for flere Wi-Fi accesspoints af højere kvalitet. Se mere under Ubiquiti Unifi netværksløsninger.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR NETVÆRK

LÆS MERE OM TRÅDLØST NETVÆRK | TRÅDLØST LAN OG MOBILT INTERNET

Hvad gør en trådløs router?

En trådløs router findes i dag i rigtig mange afskygninger, udformninger, størrelser og ikke mindst prisklasser. Du kan både få en router, som wifi router, hvor alt er indbygget i samme kasse, og absolut det mest udbredt til både virksomheder og private hjem. Derudover kan du også få dedikerede routere, som mest af alt minder om en lille computer.

En wifi router er hjernen i ethvert netværk så at sige, og sørger for at alle dine tilsluttede enheder kan kommunikere med hinanden, samt resten af verdenen over internettet. Flere og flere af vores enheder bruger trådløs wifi, og for ar du kan have internetforbindelse i hele huset, kræves det at du vælger en router til dit netværk, som opfylder dine krav i forhold til rækkevidde, porte, LAN hastigheder og lignende.

For at dine enheder kan snakke med hinanden både internt på dit hjemme netværk, samt med resten af omverdenen, kræves det at de har en IP-adresse, som i grove træk kan sammenlignes med en nummerplade på en bil. Ved at dine enheder har en unik IP-adresse, ved routeren, hele hjemmet med internet og andre enheder, hvem der "snakker", hvilket er nødvendigt for at få adgang til netværket og undgå konflikter.


Dual band, Wifi 6e og andre tekniske termer

Når vi snakker trådløs router, hvad end der er tale om en billig model, eller stærkere løsninger til virksomheder eller større hjem. Er der en masse forskellige tekniske begreber, som kan være en anelse forvirrende at finde rundt i. Derfor har vi samlet en stor portion af dem herunder, og kort forklaret hvad de betyder.

Dual band - 2.4 Ghz og 5 Ghz: Langt de fleste routere på markedet i dag, tilbyder et netværk og trådløs wifi som kaldes for "Dual Band". Dette betyder kort forklaret, at din dual band router udsender to forskellige frekvenser på dit netværk, med internet. Dual band = to bånd, som i teknisk sprog kaldes for 2.4 Ghz og 5 Ghz. Den ældste standard af disse to er 2.4 Ghz, som giver dig den bedst mulige rækkevidde, og ofte dækning i hele hjemmet via en enkelt trådløs router. 5 Ghz, har en kortere rækkevidde, men tillader til gengæld væsentligt højere hastigheder, så du i mange tilfælde kan få fuld hastighed fra din internetudbyder - selv på wi-fi.

Wi-Fi 6 og 6e: Den seneste trådløse teknologi, kaldes for Wi-Fi 6 eller Wi-fi 6e. Der er stadig ret begrænset hvor mange routere på markedet der understøtter denne nye teknologi. Alle routere med Wi-Fi 6 har også indbygget dual band router, hvilket reelt set betyder at de har tre trådløse radioer monteret. Disse routere giver dig den absolut bedst mulige forbindelse i hele hjemmet, og det bedst mulige signal, både når vi snakker rækkevidde og ikke mindst trådløs hastighed. Ganske som ved 5 Ghz, er rækkevidden på Wi-Fi 6 også en smule begrænset, men hastigheden er væsentligt højere end sågar hvad 5 Ghz kan præstere. For at kunne få det fulde ud af en router med Wi-Fi 6, kræves det også at de enheder du bruger understøtter dette, hvilket stadig er ret begrænset, hvor at mange stadig må "nøjes" med 5 Ghz som også er nok i langt de fleste tilfælde stadig.

Mesh netværk: Et mesh netværk består som regel af to, tre eller flere dual band router som arbejder sammen, om at danne ét stort netværk i dit hjem. En mesh router kan i mange tilfælde udbygges løbende, hvis du for eksempel ønsker netværk i haven eller garagen på et tidpunkt. Det smarte ved et mesh netværk, er desuden at der ikke kræves andet end strøm til dine mesh enheder, da de kommunikerer sammen trådløst. Det er kun din "hoved mesh router" der skal forbindes med et kabel, til enten modem eller fiber CPE fra din internetudbyder. Alle moderne mesh routere i dag understøtter dual band, og som regel enkel opsætning via en applikation på din telefon. Signalet fra routeren som er forbundet med kabel, sendes trådløst til resten af de tilsluttede mesh enheder, og danner et stort netværk, som når ud i enhver krog af hjemmet.

Ethernet porte og kabel: Hvis du ønsker den absolut mest stabile internetforbindelse, er det stadig en kablet løsning, der er nummer et. Langt de fleste routere har to eller flere LAN porte, hvor du kan forbinde et kabel, til for eksempel din stationære computer til gaming, eller lignende. Som regel er de porte vi finder på de mest normale dual band routere og mesh løsninger af typen Gigabit, som understøtter op til 1000 Mbps. Dette er desuden også den maksimale hastighed som mange internetudbydere tillader i øjeblikket (2022). Der findes routere med hurtigere LAN porte, på både 2.5 Gigabit og sågar 10 Gigabit, men her snakker vi som regel professionelle løsninger.

Flere antenner = bedre forbindelse?: Du har måske set på mange routere, især de større Asus RT modeller og TP-Link "gaming" routere, at de har mange og store antenner - men er dette virkelig nødvendigt? I mange tilfælde er det faktisk ikke, og du vil kunne nøjes med en router som kan dække hele huset, som ikke nødvendigvis har nogen synlige antenner overhovedet. Det kommer meget an på teknologien der er brugt, samt styrken signalet udsendes med.


Spørgsmål til valg af trådløs router? - kontakt os

Hos AV-Connection har vi et nøje udvalg af trådløse routere fra blandt andet Ubiquiti, Strong og TP-Link. Har du spørgsmål til valg af den rette løsning til netop dig, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Bemærk dog at vi IKKE kan hjælpe dig med opsætning og finjustering af dit trådløse netværk, kun guide dig i den rigtige retning, angående valg og mulig løsning.

4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
DankortVISAVISA electronMastercardMaestro
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket