AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

TÆND SLUK UR – Forbrugsmålere, timer ur

Timer ur og strømforbrugsmålere til automatisk tænding eller afbrydelse af 230V apparater i et givet tidsinterval. SE MERE icon

Goobay
51276 analogue timer
Analog/mekanisk tænd/sluk ur (15 min. interval)
Priser fra 49,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Goobay
51277 digital timer
Digitalt tænd/sluk uge-ur
Priser fra 99,00 DKK
Goobay
93256 timer
Digitalt tænd/sluk uge-ur
Priser fra 99,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Goobay
51301 timer, outdoor
Digitalt tænd/sluk uge-ur for udendørs brug
Priser fra 129 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Brennenstuhl
Brennenstuhl Digital day and week timer, outdoor
Digital el timer / tænd- og sluk ur, udendørs
Priser fra 149 DKK
Standby timer
Standby timer
Priser fra 159 DKK
Sale overlay icon
Strong
Strong Smart Wi-Fi Power Plug
Strong Helo smart Wi-Fi Power Plug
Priser fra 99,00 DKK

Tænd sluk ur Tænd sluk ur icon

Spar let på el-regningen med et tænd-sluk-ur

Når de høje elpriser raser er der en let vej til at spare på dyre apparater, som ofte unødvendigt kører hele døgnet. Det gælder naturligvis alt fra udendørsbelysning til vandkølere, pumper eller lignende. Ved at koble et simpelt døgn- eller uge-ur ind med begrænsede tændingstider, er det let at spare rigtig meget på strømregningen.


Se også det store udvalg af smart plugs, som også kan times til at tænde og slukke for strømmen om f.eks. om natten eller når man ikke er hjemme. Derudover kan en elspareskinne også hjælpe med at spare på strømmen.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR STRØM

MERE INFO OM TÆND SLUK UR – FORBRUGSMÅLERE, TIMER UR

Hvordan virker et tænd og sluk ur?

Et tænd sluk ur er i alt sin enkelthed en enhed der kun tillader strøm at løbe igennem sig, på et givent og indstillet tidspunkt. Der findes et stort udvalg af disse tænd og sluk ure, i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner og muligheder. Ved kun at lade strømmen komme ud i dine apparater når du skal bruge dem, kan du spare mange penge i det store billede, i stedet for at lade dem stå på standby om natten for eksempel.

Et timer ur, tillader dig at indstille hvornår strømmen skal være tændt, enten inden for hvert enkelt minut, hvert kvarter eller på uge basis – dette kommer an på hvilken model af tænd sluk ur du vælger at købe. Rent mekanisk er der et relæ inde i et tænd og sluk ur, som aktiveres eller deaktiveres, alt efter hvilke tidsrum du ønsker der skal være strøm til dine apparater.

Selve tænd og sluk uret i sig selv, bruger som ofte meget lidt eller slet ingen strøm overhovedet. Dette er naturligvis også hele meningen med et tænd sluk ur, da det hele går ud på at minimere strømforbruget, når du slukker for de tilsluttede apparater.


Hvordan stiller man et tænd og sluk ur?

Når du skal indstille dit tænd og sluk ur, er der flere forskellige måder at gøre dette på – det kommer naturligvis an på hvilket mærke og model du har købt. Der findes helt analoge / mekaniske modeller, hvor du fysisk skal indstille en række små ”pinde” på en rund skive, der så bestemmer i hvilke tidsrum der er åben for strømmen, samt hvornår der er lukket.

På de lidt dyrere og digitale modeller, har selve tænd sluk uret et display samt flere knapper, hvor du igennem menuen på det lille display på timer uret, kan indstille hvornår strømmen skal være tændt. Disse digitale tænd og sluk ure har som ofte også mulighed for både at blive indstillet på time eller sågar uge basis, så du kan ”automatisere” hvornår strømmen skal være tændt og slukket på de forskellige apparater derhjemme.

Lige ledes har de digitale tænd og sluk ure ofte også mulighed for flere forskellige programmer, således at du faktisk kan indstille timer uret til en helt uge af gangen, og ikke tænke på noget overhovedet. Vi henviser altid at du tjekker manualen til netop dit timer ur, for korrekt indstilling og funktion, så du på den måde får det bedste ud af det og sparer flest muligt penge.


Hvor meget strøm bruger et tænd og sluk ur?

Du tænker måske at et tænd og sluk ur kan være lige meget, da det jo også bruger noget strøm i sig selv for at give dig mulighed for at styre strømmen. Dette er også korrekt på nogle modeller, men dog er den strøm et tænd sluk ur bruger så minimal, at det sagtens stadig kan betale sig, kontra at have for eksempel et fjernsyn og en forstærker på standby.

På de fleste modeller af tænd sluk urer, er den maksimale effekt på blot 1 watt eller mindre, nogle modeller bruger sågar slet ingen strøm overhovedet. Med andre ord, kan det altså sagtens betale sig at tilslutte et timer ur, på de stikkontakter i dit hjem hvor der er to eller flere apparater tilsluttet som står på standby når du ikke bruger dem.

Tænd sluk urer findes desuden også til udendørs brug, så at du også kan spare penge i for eksempel skuret, carporten eller lignende – disse har også samme lave strømforbrug, som modellerne til indendørs brug.


Kan jeg gøre andet for at spare strøm?

Du har læst ovenstående eller måske kigget rundt på nettet, men er stadig ikke overbevist om at et tænd sluk ur, er pengene værd for dig – men hvad kan du så gøre for at spare på strømmen tænker du?

Der er faktisk en række ting du kan gøre for at nedsætte dit strømforbrug, uden at skulle have en krone op af lommen. Har du en varmtvandsbeholder der kører på el, og mulighed for at få varmt vand via dit fyr i stedet, er der her mange penge at spare, da en varmtvandsbeholder har en stor effekt, og kontant sørger for at vandet har en vis temperatur, hvilket kræver en stor mængde strøm.

Har du mange enheder forbundet til dit trådløse netværk derhjemme? Så kan det hvis muligt, være en god ide at forbinde disse med et kabel i stedet for. Især smarthøjttalere og andre elektroniske apparater der er forbundet til Wifi, er som ofte ikke altid ”rigtigt” i standby. Dette skyldes at de altid skal være klar til at tænde, når du ønsker at spille musik eller lignende. Derfor er de konstant trådløst forbundet, hvilket bruger ekstra strøm, kontra hvis de blot var forbundet med et LAN kabel til internettet. Alternativt kan du naturligvis vælge helt at slukke for dine smarte enheder når de ikke bruges.

Selvom LED pærer bruger væsentligt mindre strøm end for eksempel halogen eller normale pærer, er de stadig ikke gratis at have tændt, og især ikke hvis du har flere tændt om aftenen. Det kan derfor være en god ide at holde antallet af lys tændt om aftenen på et minimum, måske en eller to lamper er nok i stedet for de fem seks stykker du måske normalt har tændt?

Hvis du har en nyere vaske – eller opvaskemaskine har den med garanti også et økonomiprogram som nedsætter både vand og strømforbruget, så hvorfor ikke bruge dette? Har du en tørretumbler til dit tøj, kan du med fordel lade denne holde en pause, og i stedet hænge tøjet op til tørre, da netop en tørretumbler, ligesom varmtvandsbeholderen er en rigtig strømsluger.

4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket