AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL OG STIK Drilldown arrow icon AV TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

BILLIGT HØJTTALERKABEL

Helt almindeligt højttalerkabel i en prisklasse op til 40 kr. pr. meter. Mange udgaver, prisklasser og kvaliteter. SE MERE icon

Goobay
Højttalerkabel 2x 0,75 mm² CU, spole
Hvid højttalerkabel (2x 0,75 mm² CU)
Priser fra 69,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Goobay
Højttalerkabel 2x 0,75 mm² CU, spole
Hvid højttalerkabel (2x 1,5 mm² CU)
Priser fra 129 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Goobay
Højttalerkabel 2x 0,75 mm² CU, spole
Hvid højttalerkabel (2x 2,5 mm² CU)
Priser fra 189 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
CCA Speaker cable white
Hvid højttalerkabel (CCA), 100 m. ruller
Priser fra 299 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Inakustik
Inakustik Star speaker cable
Inakustik STAR højttalerkabel (2x 0,75 mm² CU)
Priser fra 12,00 DKK
Inakustik
Inakustik Star speaker cable
Inakustik STAR højttalerkabel (2x 1,5 mm² CU)
Priser fra 18,00 DKK
Inakustik
Inakustik Star speaker cable
Inakustik STAR højttalerkabel (2x 2,5 mm² CU)
Priser fra 28,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
SUPRA
SUPRA Mini 1.6
SUPRA Mini 1.6 højttalerkabel (1,6 mm², hvid)
Priser fra 18,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
SUPRA
SUPRA Flat 1.6
SUPRA Flat 1.6 højttalerkabel (1,6 mm², hvid)
Priser fra 26,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
SUPRA
SUPRA Classic Speaker cable, antracit
SUPRA Classic 2.5 højttalerkabel (2,5 mm², antraci...
Priser fra 25,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
SUPRA
SUPRA Classic Speaker cable, white
SUPRA Classic 2.5 højttalerkabel (2,5 mm², hvid)
Priser fra 25,00 DKK
Rating star Rating star Rating star Rating star Rating star
Inakustik
Inakustik Premium højttalerkabel, sort
Inakustik Premium LS-CU højttalerkabel (1.50 mm²)
Priser fra 28,00 DKK
Inakustik
Inakustik Premium højttalerkabel, 2.5 mm2, sort
Inakustik Premium LS-CU højttalerkabel (2,5 mm²)
Priser fra 39,00 DKK
Inakustik
Inakustik Premium Silver speaker cable
Inakustik Premium Silver højttalerkabel, (2x 1.50 ...
Priser fra 39,00 DKK
Inakustik
Inakustik Premium Silver speaker cable
Inakustik Premium Silver højttalerkabel, (2x 2.50 ...
Priser fra 59,00 DKK
Inakustik
Inakustik Premium Silver speaker cable
Inakustik Premium Silver højttalerkabel, (2x 4.00 ...
Priser fra 89,00 DKK

Billigt højttalerkabel Billigt højttalerkabel icon

Højttalerkabler i fornuftig kvalitet, som er til at betale sig fra. Ideelt til mindre systemer i den billigere ende af priskalaen, eller for eksempel baghøjttalere i surrround systemer, da denne type kabler ofte tilbydes i ruller i forskellige længder og tykkelser.

Når vi snakker højttalerkabler, kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er mange forskellige typer, prisklasser og ikke mindst udformninger og stiktyper. En ting har alle disse kabler dog tilfælles, og det er at lave en forbindelse mellem din eller dine forstærkere, ud til højttalerne, så at de kan få noget strøm og derved gengive lyd. Man skulle tro at der kun ville være en eller måske to måder at gøre dette på, men det har vist sig at være en hel videnskab, hvor at mange forskellige ting kan påvirke strømmen der transporteres - både i en negativ, men også positiv retning.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR HØJTTALERKABEL

MERE INFO OM BILLIGT HØJTTALERKABEL

Højttalerkabler generelt:

En af de ting der ofte nævnes når vi snakker højttalerkabler generelt, er materialet der bliver brugt til lederne inde i kablet. Det er som oftest kobber der vælges til dette formål, da kobber har en god ledeevne og samtidig er til at betale sig fra, i de fleste tilfælde. Dog kan der være store kvalitetsforskelle på kobber, hvor at renheden spiller en stor rolle i forhold til prisen. Hvor et billigere højttalerkabel med OFC-kobber, gør det rigtig godt til prisen og formålet, kan et højttalerkabel i høj kvalitet med renere kobber, der måske endda er belagt med sølv eller tin, løfte lydkvaliteten og niveauet betydeligt.

Det er dog ikke kun selve lederne der har en betydning for lyden og hvordan den gengives i dine højttaler. Disse ledere skal naturligvis være pakket ind i noget, for ikke at skabe støj og sågar kortslutte med hinanden. Det er her de forskellige producenter er kreative og ofte går i hver deres retning, hvor at nogle vælger en speciel type plastik / belægning til netop deres kabler. Måden hvorpå kablet og lederne indvendigt er flettet sammen, kan også have en virkning på kablets kvaliteter og lydgengivelse.

Hvor billige højttalerkabler typisk har plus og minus lige ved siden af hinanden. Ser vi på dyrere kabler ofte at disse er snoet rundt om hinanden på en speciel måde inde i kablet, for at minimere ting såsom skineffekt, støj og induktans. Jo sværere og mere avanceret kablet er at producere, jo dyrere vil det naturligvis også være. Hvorvidt kablet har en effekt på netop dit anlæg, kan du kun finde ud af ved at teste kablet - her er der ingen guides, kun dine egne ører der skal vurdere.

Typer af højttalerkabler

Med grundprincipperne på et højttalerkabel på plads ovenfor, vil vi kort snakke om de forskellige typer og opbygninger som højttalerkabler oftest sælges i. Først og fremmest har vi naturligvis den mest kendte og udbredte type af højttalerkabler, som er den type der kaldes for Singlewire kabler. Her har vi at gøre med et højttalerkabel som har én plus og minus i hver ende af kablet, for simpel og normal tilslutning som er at finde på alle højttalere og forstærkere. Singlewire højttalerkabler er ofte den type af kabler vi ser i den billige ende af prisskalaen, når vi snakker budget højttalerkabler. Dog findes der også meget dyre Singlewire højttalerkabler i high-end segmentet.

Den anden mest udbredte type af højttalerkabler kaldes for Bi-wire kabler. Modsat singlewire højttalerkabler, er der yderligere to stik i højttalerenden på et Bi-wire kabel. Dette betyder at du stadig tilslutter én plus og minus i forstærkerenden, men deler disse ud til henholdsvis to plus og to minus i højttalerenden. For at kunne benytte et Bi-wire højttalerkabel, kræves der en højttaler som også har support for dette. Groft sagt skal din højttaler kabel fire terminaler på bagsiden, som oftest er sammensat med to stykker ledning eller metalbøjler fra fabrikken. Når et Bi-wire kabel benyttes, fjernes dette stykke ledning eller bøjler, og kablerne forbindes på de fire terminaler på højttaleren. Fordelen ved at bruge et Bi-wire kabel, er at der er en direkte signalvej fra forstærkeren op til henholdsvis diskant/mellentone og bas, hvilket kan give en mere detaljeret og levende lydgengivelse.

Den sidste type af højttalerkabler, minder på mange måder om Bi-wire kabler, men har ligesom i højttalerenden, også to plusser og to minusser i forstærkerenden - altså fire ledere i hver ende. Disse kabler kaldes for Bi-amping højttalerkabler og som navnet antyder, har du med et Bi-amping kabel, mulighed for at tilslutte to forstærkere til to højttalere. Tilslutningen på et Bi-amping kabel, minder på mange måder som på et Bi-wire kabel, i hvert fald i højttalerenden. Her forbindes det ene par plus og minus til de øverste terminaler på højttaleren, og det andet par plus og minus på de nederste terminaler. I forstærkerenden, forbindes det ene par plus og minus til én forstærker, mens at det anden par forbindes til en anden forstærker - der af navnet Bi-amping højttalerkabel, da der bruges to forstærkere. Formålet med at benytte et Bi-amping højttalerkabel, er at du ligesom ved et Bi-wire kabel splitter diskant/mellemtonen fra bassen, som kan give en mere velopløst og lækker lydkvalitet. Dog er den største fordel ved at benytte et Bi-amping højttalerkabel, at du kan bruge to forstærkere, og derved tilføje mere effekt til dine højttalere. Hvis du for eksempel bruger store gulvhøjttalere, kan det være en klar fordel at give dem en god portion effekt, for at få det maksimale ud af dem, og have fuld kontrol over enhederne i højttalerne.
4smarts Allente Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic
DeLOCK D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine INOGENI
JMV Cables Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend
Radial Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink
Wago  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
Payment cardMobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestro
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket