AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
TRÅDLØS HØJTTALER Drilldown arrow icon LIVSSTILSHØJTALER Drilldown arrow icon HI-FI HØJTALER Drilldown arrow icon HJEMMEBIOGRAF HØJTALER Drilldown arrow icon INSTALLATIONSHØJTALER Drilldown arrow icon HØJTTALER TILBEHØR Drilldown arrow icon

SUBWOOFER – AKTIVE OG PASSIVE SUBWOOFERE

Få seriøs bas til dit Hi-Fi stereo- eller surroundanlæg med en aktiv subwoofer. Stort udvalg af aktive subwoofere i alle prisklasser til både film og musik! SE MERE icon

SVS subwoofer icon JBL subwoofer icon Klipsch subwoofer icon SONOS subwoofer icon Yamaha subwoofer icon BOSE subwoofer icon Piega subwoofer icon System Audio subwoofer icon
Basrefleks subwoofer icon
Basrefleks subwoofer
Trykkammer subwoofer icon
Trykkammer subwoofer
Slavebas subwoofer icon
Slavebas subwoofer
Installations subwoofer (passiv) icon
Installations subwoofer (passiv)
Trådløs subwoofer icon
Trådløs subwoofer
Subwoofer kabel icon
Subwoofer kabel
Subwoofer kalibrering / rumkorrektion icon
Subwoofer kalibrering / rumkorrektion
Subwoofer forstærker icon
Subwoofer forstærker
 

Subwoofer

En subwoofer kan hjælpe med at understøtte et par mindre højtalere, således at du får en god bas- og lydkvalitet over hele frekvensområdet.

Til filmlyd og i en hjemmebiograf er en subwoofer næsten uundværlig, da den giver dybde og den nødvendige power, der matcher det store billede og den gode surround-lyd. Uden en subwoofer kan en film godt virke lidt flad i lyden, da lydsporet rent faktisk er designet til, at man har en subwoofer.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR HJEMMEBIOGRAF HØJTALER

LÆS MERE OM SUBWOOFER | AKTIVE OG PASSIVE SUBWOOFERE

Hvad er en subwoofer?

Rent teknisk er en subwoofer en bashøjttaler med indbygget forstærker og benyttes som supplement til almindelige højtalere i et stereo eller surround system. De fleste subwoofere er aktive, da man således kan optimere forstærkeren fuldstændig til at passe til bas højttaleren, da en subwoofer-enhed ofte kræver en ret seriøs forstærker. Desuden er stort set alle surround receivere og forstærkere konstrueret uden en forstærker til subwooferen, da det ville kræve for meget af forstærkeren rent effekt- og strømforsyningsmæssigt.

Netop lydoplevelsen er det, som en subwoofer kan skabe. Bas rummer lydfrekvenserne fra 3 til 120 Hz, og de frekvenser kan mennesket have svært ved at høre. Dog kan man mærke dem. De er med til at skabe hele lydbilledet, ligesom man oplever det i biografen. De lavfrekvente lyde skaber rystelser og vibrationer, der sammen danner rammerne for en mere levende film-, TV- og lydoplevelse.

Er der forskel på subwoofere?

Der er meget stor forskel på subwoofere, få derfor demonstreret en subwoofer i en af vore butikker og hør hvor lidt der egentlig skal betales ekstra, for en meget større oplevelse!

Når det handler om lyd, kan det være svært at blive rigtig klog på det blot ved at læse om det. Derfor anbefaler vi, at du kommer ned i en af vores butikker og hører med din egne ører. På den måde kan vi sammen finde en løsning, der passer til dig og dine behov.

Aktive og passive subwoofere

De fleste subwoofere er aktive. At en subwoofer er aktiv betyder, at den har sin egen forstærker, og at man kan optimere forstærkeren fuldstændig til at passe til bashøjttaleren. En subwooferenhed kræver ofte en ret seriøs forstærker. En passiv subwoofer har ikke sin egen forstærker indbygget. De er dermed afhængige af en ekstern enhed for at fungere. Det giver til gengæld flere muligheder for at lave din helt egen løsning, så lyden bliver optimeret efter dine præferencer.

Placering af subwoofer:

En subwoofer kan være rimelig fleksibel i forhold til, hvor den skal placeres, da bas bevæger sig i alle retninger. Dog er der steder i rummet, der er bedre at stille den end andre. Placeres en subwoofer f.eks. i et hjørne, kan det ofte give en buldrende og mudret basgengivelse. En sjov måde, du kan finde den rigtige placering til subwooferen på, er at placere subwooferen der, hvor lytteren normalvis skal sidde og herefter bevæge dig rundt i rummet, mens subwooferen spiller et velkendt musiknummer. Der, hvor bassen fra subwooferen høres tydeligst, skal subwooferen placeres.

Subwoofer forbindelser:

En aktiv subwoofer kan forbindes på flere måder afhængigt af, hvor avanceret den er. Den mest normale metode er at forbinde et signalkabel (subwooferkabel) eller splitkabel fra forstærkerens subwoofer linje-udgang til en tilsvarende terminal på subwooferen. Alternativt kan man på visse subwoofere også gennemsløjfe det forstærkede højttalersignal fra f.eks. en alm. stereoforstærker og derved lade subwooferen tage det lave frekvensområde fra og sende det høje videre til et par satellithøjttalere.

Anbefalinger af subwoofer:

Valget af en subwoofer falder ofte på en fra samme mærke som resten af anlægget. På den måde sikrer du, at design og prisklasse matcher. Er mærket på subwooferen underordnet, så anbefaler vi altid subwoofere fra specialistfirmaer, der primært producerer subwoofer. Eksempelvis amerikanske SV Sound (SVS).. Ønsker du en subwoofer, der er alle pengene værd og mere til, hvor du får ekstrem god kvalitet til en god pris, så er SV Sound et rigtig godt bud. SV Sound er kendt i Hi-Fi-kredse og på diverse fora som en producent, der leverer fantastisk lydkvalitet og -ydelse i deres produkter, og de gør det til rimelige priser.

Er du i tvivl om, hvilken subwoofer du skal vælge, eller ønsker du at booke en demonstration i en af vores butikker, så kontakt os endelig.
Audiovector B&O BOSE Pro Cambridge Audio Dynaudio Elipson Harman Kardon Citation Jamo JBL
Klipsch Klipsch Heritage Marshall Origin Acoustics PIEGA Pure Ruark Audio SACKit SONOS
Sonus faber Spottune SVS System Audio Tangent Tivoli Audio Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestroViabill
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket