AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Yellow days tilbud hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
TRÅDLØS HØJTTALER Drilldown arrow icon LIVSSTILSHØJTALER Drilldown arrow icon HI-FI HØJTALER Drilldown arrow icon HJEMMEBIOGRAF HØJTALER Drilldown arrow icon INSTALLATIONSHØJTALER Drilldown arrow icon HØJTTALER TILBEHØR Drilldown arrow icon

RADIO – FM, DAB+ OG INTERNETRADIO

Stort udvalg af bordradioer / transistorradioer og bærbare radioer i mange prisklasser og designs. Alt fra FM radioer til internet- og DAB radioer til køkkenet, stuen, kontoret eller lign. SE MERE icon

Lenco icon Pure icon Ruark Audio icon Tivoli Audio icon Yamaha icon
Bordradio icon
Bordradio
Transportabel radio icon
Transportabel radio
Clockradio og vækkeur icon
Clockradio og vækkeur
Radio tuner icon
Radio tuner
Radio antenner og tilbehør icon
Radio antenner og tilbehør

Radio Radio antenner og tilbehør icon

En radio er en fælles betegnelse som blandt andet bruges om den klassiske transistor-radio type med indbygget højttaler, som typisk bliver brugt som en køkkenradio eller clock-radio i soveværelset.

Dog fås disse også i kompakte anlæg med indbygget radio, og for eksempel CD afspiller, USB tilslutning eller Bluetooth. Herudover fås en lang række stereo radio tunere til brug sammen med et eksisterende anlæg, hvor man ønsker en højere lydkvalitet eller smartere funktionalitet, både fra selve tuneren og resten af anlægget

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR LIVSSTILSHØJTALER

LÆS MERE OM RADIO | FM, DAB+ OG INTERNETRADIO

Ingen lyd via kabel stikket i væggen?

Er du ramt af at YouSee eller Stofa har slukket for FM signalet, så frygt ej, da FM signalet stadig lever i bedste velgående, blot via en stueantenne. Hos AV-Connection har vi et stort udvalg af FM/DAB+/Internet radio og radio antenner som kan bruges i til både DR og alle andre radiostationer der findes i Danmark og sågar i resten af norden. Således har du stadig alle rettigheder og alle dine yndlings radiostationer.


Radiomodtagelse via FM-båndet

• FM bordradioer og FM tunere benyttes til den oprindelige analoge modtagelsesform, som foregår via en almindelig FM antenne indendørs- eller udendørs. Det er normalt kun FM båndet som stationerne sender ud på i Danmark, og derfor den eneste vi bruger på disse radioer.

AM båndet bruges primært i USA, hvilket er hvorfor at begge muligheder er til stede på stort set alle radioer, da disse naturligvis laves til hele verden, og ikke blot Danmark.

Når du skal finde kanaler på din FM radio, kan du opleve en skratten når der søges imellem kanalerne. Dette skyldes at FM signalet er analogt, og at båndet er der sendes på er bredt. Du vil kun få lyd når du nærmer dig, eller er direkte på frekvensen radio stationen sender ud på.

Lydkvaliteten på FM er den dårligste, sammenlignet med internetradio og digital radio som DAB / DAB+. Det skyldes at denne teknologi er analog, hvilket sætter sine begrænsninger i forhold til hvor meget data man kan sende ud.

Til gengæld har FM et godt signal og dækker langt det meste af Danmark, hvor at DAB / DAB+ er begrænset, og internetradio naturligvis kræver et netværk.


Hvad er digital audio broadcasting (DAB)?

DAB / DAB+ bordradio eller DAB+ tunere modtager de nyere digitale radiosignaler, hvor man får en lang række radiokanaler uden støj og i god kvalitet. Blandt andet en række radio kanaler fra DR uden reklamer opdelt i genrer med noget for alle lyttere. Her er der både underholdning, jazz, kultur, samt noget for de ældre.

Hvis en DAB radio har indbygget antenne kan den bruges i de fleste tilfælde, men nogle gange kræver det en udendørs DAB antenne for optimal modtagelse - dette er dog forskelligt fra region til region. I nogle dele af Danmark kræves der ikke det store for at modtage radio i digital DAB+ format.

Hvis du går meget op i at høre musik i god kvalitet, vil du uden tvivl skulle kigge nærmere på en DAB+ radio / DAB+ tuner for at få den bedst mulige lyd ud i dine højttalere.

Som nævnt er der en lang række af radiostationer der sender ud på DAB+ formatet i digital kvalitet. Ud over DR, er der for eksempel også stationer som The Voice som har programmer og musik til rådighed i høj digital kvalitet.


Digital radio via internettet

Digital radio via internettetInternet bordradio eller Internet radio tunere benyttes til streaming af radiostationer via internettet. Uanset hvor i verden man befinder sig kan kan tilgå alle radio stationer fra hele kloden, blot der er internet adgang. Kvaliteten er som regel god, men kan naturligvis svinge, afhængig af udbyderen af stationen og de servere der er forbundet til.

Ønsker du at spille musik i absolut bedst mulig kvalitet i dine højtalere, er det uden sammenligning en internetradio du skal se nærmere på. Denne type kræver blot en tilkobling til internettet som ofte enten kan være kablet eller sågar trådløs.

Herefter har du adgang til et kæmpe udvalg af radiostationer fra hele verden, hvilket giver begrebet underholdning og det at lytte til radio en helt ny betydning.

En internet radio har også ofte mange muligheder, ud over blot at kunne spille musik fra alverdens radiostationer. I mange af de internetradio modeller der findes på markedet i dag, finder vi ny teknologi, som gør at du som forbruger får flere muligheder.

Der kan for eksempel være indbygget Spotify Connect så du kan lytte til et utal af sange og podcasts via nettet på din smartphone eller tablet. Du kan også ofte betjene din internetradio direkte fra din mobiltelefon eller tablets via dertilhørende apps.


Mange radioer i sortimentet

Hos AV-Connection finder du et kæmpe udvalg når vi snakker radio og tilbehør. Hvad end du ønsker en kompakt model til at have med på farten, eller en mere permanent løsning der kræver konstant strøm, har vi noget til dit behov og ønske.

Radioen lever stadig i bedste velgående, og hos os er du aldrig mere end et enkelt klik, fra hjælp og rådgivning omkring din nye radio, hvad end der er tale om DAB+, internet eller FM radio.

Til de fleste modeller er det desuden også muligt at tilslutte høretelefoner, hvis man ønsker at lytte til ens yndlings kanal mere privat. Hovedtelefoner tilsluttes som regel med et traditionelt mini-jack stik på fronten af radioen.

Med et bredt udvalg af radiokanaler i både Danmark og udland, er det blot et spørgsmål om at tune ind på din yndlings kanal og komme i gang med at lytte. Hvad end du blot ønsker noget baggrundsmusik, eller lytter med i sport eller lignende - radioen er stadig populær og vi har uden tvivl en løsning til dig, hvad end du ønsker en traditionel bordradio, eller noget mere seriøst og dyrt grej.

FM, DAB / DAB+ eller internetradio, udbuddet er stort og vi hos AV-Connection bestræber os altid efter at finde det rette til netop dig, også selvom der blot måtte være tale om en simpel radio. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål til din bestilling eller et af vores produkter.

Audiovector B&O BOSE Pro Cambridge Audio Dynaudio Elipson Harman Kardon Citation Jamo JBL
Klipsch Klipsch Heritage Marshall Origin Acoustics PIEGA Pure Ruark Audio SACKit SONOS
Sonus faber Spottune SVS System Audio Tangent Tivoli Audio Yamaha  
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket