AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
 
 

Sorter features


  Sorter på feature gruppe  

 
 

VIDEO STANDARDER OG -TEKNOLOGIER

3D

3D Produktet er i stand til at vise 3D materiale med i Fuld HD opløsning.
 
 
 

Billedformat (aspekt forhold)

Billedformat (aspekt forhold) Billedeformat aspektet (aspect ratio) er det forholds-format, som angiver forskellen mellem bredden og højden på et billede, hvilket også anvendes om Tv og projektorere eller film, serie og TV udsendelser. Det meste udbrede format er i dag 16:9 billedeformatet, som også kan angives som 1,78:1. Dvs. hvis et TV billede er 96 cm. i bredden, vil højden være 54 cm., hvis det er et 16:9 TV (Højden = Bredden / 16 x 9). Før i tiden (indtil i sidst i 90erne) var standard TV apparater altid i 4:3 formatet (1,33:1), hvilket også afspejlede sig i at TV udsendelser og serier blev optaget eller produceret i 4:3 format.

De fleste biograffilm er siden 1950/60erne optaget i det ekstra brede 21:9 format (2,35:1), som også i daglig tale kaldes for CinemaScope; hvilket egentlig blot er navnet for den anamorfiske linse, der blev udvilket til bredformat optagelse. Det relativt brede format er specielt smart i biografer, da billedet skal være stort som muligt, og højden er ofte den største begrænsning. Den samme udfordring kan man også let komme ud for i hjemmebiografer, dog ofte pga. pladsen til højttalere og/eller anlæg under lærredet.

Grunden til at TV og projektorer ofte er i 16:9 formatet, er at formatet er valgt som bedste kompromis i mellem det gamle 4:3 TV format og biografernes 21:9 format, da det enten kun giver small striber i top og bund ved 21:9 eller i siderne på 4:3 udsendelser. De fleste TV udsendelser og mange Europæriske film produceres nu i 16:9 formatet, da det efterhånden er det mest udbredte.
 
Læs mere om Billedformat (aspekt forhold)
 

Billedkalibrering – ISF

Billedkalibrering – ISF ISF er en standard for calibrering af HD billedudstyr, såsom projektorer og TV. Når et produkt bærer ISF logoet betyder det, at det er muligt at lave en ISF kalibrering af en ISF certificeret teknikker. Det betyder IKKE at produktet leveres ISF kalibreret.
 
Læs mere om Billedkalibrering – ISF
 

Billedopløsning – 2K Fuld HD/1080p (1920 x 1080)

Billedopløsning – 2K Fuld HD/1080p (1920 x 1080)
 
 
 

Billedopløsning – 4K Ultra HD (3840x2160)

Billedopløsning – 4K Ultra HD (3840x2160) The device supports full 4K UHD (3840 x 2160) resolution
 
 
 

Billedopløsning – 8K Ultra UHD (7680x4320)

Billedopløsning – 8K Ultra UHD (7680x4320) The device supports 8K Full UHD (7680 x 4320) resolution
 
 
 

Billedopløsning – WUXGA (1920 x 1200)

Billedopløsning – WUXGA (1920 x 1200) WUXGA (1920x1200 pixels, 16:10 format):
WUXGA er ved at blive standard for avancerede computere og arbejdsstationer. Derudover bruges WUXGA til installationsprojektorer og store lokaler, der kræver lyst indhold i høj opløsning.
 
 
 

Billedopløsning – WXGA (1280 x 800)

Billedopløsning – WXGA (1280 x 800) WXGA (1280x800 pixels, 16:10 format):
WXGA er widescreen-versionen af XGA - der leverer den samme lodrette opløsning, men giver 20% mere vandret opløsning. Dette er blevet en almindelig opløsning for bærbare computere og smartphone.
 
 
 

Billedteknologi – LED TV

Billedteknologi – LED TV
 
 
 

Billedteknologi – OLED TV

Billedteknologi – OLED TV OLED (Organic light-emitting diode) er en måde at producere paneler til bl.a. TV. Til forskel fra konventionelle LED skærme, kan OLED skærme opnå et dybere sortniveau, da panelet ikke er baggrundsbelyst.
 
 
 

Blu-ray 3D

Blu-ray 3D Blu-Ray afspillere med denne godkendelse er i stand til at afspille 3D film. I dag er langt de fleste afspillere i alle prisklasser i stand til at afvikle 3D materiale.
 
Læs mere om Blu-ray 3D
 

Blu-ray Ultra HD

Blu-ray Ultra HD Afspilleren er i stand til at afspille 4K UHD Blu-Ray skiver.
 
 
 

Dolby Vision

Dolby Vision Dolby Vision er et HDR (High Dynamic Range) format. Formålet med HDR er at gengive et større dynamikområde, som indeholder flere detaljer på tværs af farve- og lyspektret. Dolby Vision kan fungere på tværs af de forskellige metoder til at implentere HDR, det gælder både for statiske og dynamiske data.
 
Læs mere om Dolby Vision
 

EPSON 4K PRO-UHD

EPSON 4K PRO-UHD Hvad er 4K PRO-UHD?
Epson 4K PRO-UHD er ikke blot en opløsningsspecifikation. Det omfatter alle faktorer, der påvirker den billedmæssige ydeevne, inklusive farver og lysstyrke, kontrast, HDR10, farvebehandling samt muligheden for at modtage, behandle og projicere 4K-indhold. Som et resultat er billeder mere livagtige og overgår Fuld HD-opløsningen.
 
Læs mere om EPSON 4K PRO-UHD
 

HDR - High Dynamic Range

HDR - High Dynamic Range
 
Læs mere om HDR - High Dynamic Range
 

IMAX Enhanced

IMAX Enhanced IMAX og DTS har slået sig sammen for at højne den generelle lyd- og billedoplevelse hjemme i stuen. IMAX enhanced bliver implimenteret i en lang række lyd og billede produkter, fra udvalgte samarbejdspartnere. For at kunne modtage IMAX-ENHANCED certificeringen, skal hardwaren leve op til en lang række krav, sat af et certificeringsudvalg, der består af et hold ingerniører fra IMAX og DTS, samt tekniske specialister fra Hollywood.
 
Læs mere om IMAX Enhanced
 

Linseforskydning

Linseforskydning Linseforskydning (Lens shift) er en smart funktion, der findes i visse i projektorer. Lens shift giver mulighed for at justere placeringen af det projekterede billede, uden fysisk at skulle dreje/justere selve projektoren, som oftest medfører et et uønsket trapez-formet billede.

Med lens shifting er i stedet selve linsen der forskydes, og man kan derfor opnå den ønskede placering af billedet uden større henhyn til hvor projektoren er placeret (afhængig af hvor kraftig lens shift projektoren har). Ved at kun justere lensen kan man holde projektoren vinkelret på lærredet og samt i vatter, som er ønskeligt, og derved projektere det 100% korrekt format/aspekt (4:3, 16:9, 16:10, 21:9).

I praksis betyder det at man ikke behøver at placere projektoren 100% ud for midten af lærredet i toppen for optimal billedekvalitet og format gengivelse, dvs. uden at benytte "Keystone correction", der generel ødelægger 1:1 pixelmappingen og forringer billedekvaliteten betydeligt.
 
Læs mere om Linseforskydning
 

Lysniveau – 500 NITS

Lysniveau – 500 NITS
 
 
 

Projektor lyskilde – Laser LED

Projektor lyskilde – Laser LED
 
 
 

Projektor lyskilde – LED

Projektor lyskilde – LED
 
 
 

Projektor lyskilde – UHP/UHE pære

Projektor lyskilde – UHP/UHE pære
 
 
 

Projektor teknologi – 3LCD

Projektor teknologi – 3LCD 3LCD er en teknologi, der gør brug af 3 chips i hver sin primærfarve. Lyset fra projektorens lampe brydes op, og de 3 chips generer hver især et billede i sin farve, som via spejle reflekteres ind i linsen. Her kombineres billederne til at danne et færdigt, farvelagt billede, og fokuseres op på skærmen.
 
 
 

Projektor teknologi – D-ILA

Projektor teknologi – D-ILA D-ILA står for Direct Drive Image Light Amplifier. Ved denne teknologi brydes lampens lys op, og reflekteres af i alt 3 chips, hver i sin grundfarve (blå, grøn, rød) Det reflekterede lys fokuseres gennem en linse, der bliver til et samlet billede som forstørres op på lærredet.
 
 
 

Projektor teknologi – DLP

Projektor teknologi – DLP DLP står for Digital Light Processing. Ved DLP lyser lampen på en chip med microskopiske spejle - ét for hver pixel, der skal oplyses. Lyset passerer gennem et farvehjul, der roterer flere tusinde gange i minuttet, og derved bliver hver enkelt pixel i billedet farvelagt.
 
 
 

Projektor teknologi – SXRD

Projektor teknologi – SXRD SXRD - Silicon X-tal Reflective Display er en patenteret teknologi fra Sony, der i opbygningen minder meget om D-ILA fra JVC. Lyset fra lampen bliver delt reflekteret af 3 displays, én for hver grundfarve. Det reflekterede lys samles igen i linsen, fokuseres og forstørres op, og bliver til det endelige billede.
 
 
 

THX Certificeret

THX Certificeret Til forskel fra hvad mange tror, så er THX hverken en teknologi, eller et format, men derimod en standard for kvalitet. Eksempelvis vil man i en THX-certificeret biograf kunne forvente en lyd- og/eller billedstandard, der leverer en oplevelse meget nær hvad produktionsselskabet havde til hensigt for filmen.

Lyd- og billedprodukter, der bærer certificeringen til hjemmebrug tilstræber samme kvalitet, dog i en mindre målestok.
 
Læs mere om THX Certificeret
 

Videowall ready (område forstørrelse)

Videowall ready (område forstørrelse)
 
 
 

 
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortVISAVISA electronMastercardMaestroViabill
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket